Ludovic-Orban/ Foto: Octav Ganea

Că alegem Bulgaria sau litoralul românesc, că sunt cifrele în creștere sau e posibilă o nouă închisoare, Ludovic ne trimite în vacanță. Zâmbitor, optimist și încurajator, Orban nu se teme. Și, da, tind să cred că e și ușor ironic. Pe principiul: fiecare își asumă riscul propriu.

Dacă s-au impus restricții și ordonanțe militare, Orban a fost vinovat. În ochii multora. Dacă s-a dat liber la baloane, iar a fost acuzat Orban. Serios dacă nu aș răspunde aceeași chestie:

”I-am întrebat cât durează concediul – 7 zile – le-am zis să plece. De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricția și că Bulgaria e între excepțiile în care nu se intră în izolare la domiciliu și se reiau zborurile.

Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, ca să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP.

Bulgaria era la un scor mic, sub 5%, sigur că a crescut numărul infecțiilor destul de mult, au revenit la obligativitatea purtării măștii, și vedem cum evoluează lucrurile. Deocamdată, cine pleacă în concediu poate să plece liniștit. Poate cei cam de peste o săptămână care ar urma să plece trebuie să urmărească evoluția indicatorului respectiv pe site-ul INSP”.

Asta a fost declarația lui Ludovic. Eu o înțeleg în felul următor: cine are curaj, cine se vrea cobai și cine e mai aventuros din fire, să plece.

Să avem grijă, dacă nu putem trăi fără concediu. Sau fără litoralul din Bulgaria.

Aș prefera litoralul nostru, pentru că mă simt ”acasă” în locurile pe care le cunosc. Și prefer să susțin și să resuscitez puțin turismul nostru. Doar că prefer să mai aștept.

Citește și: Nu se măresc nici pensiile și nici alocațiile. Ne promite Orban

#News