Expoziția „Efectul Picasso” deschisă miercuri la Muzeul de Artă Recentă din București (MARe)

Sunt expuse 46 de lucrări ale artistului spaniol și 50 de lucrări ale artiștilor români care au fost inspirați de acesta

Tablouri Picasso
Tablouri Picasso sursa foto wikipedia

Expoziția „Efectul Picasso”, care marchează 50 de ani de la moartea acestuia și care cuprinde 46 de lucrări ale artistului spaniol și 50 de lucrări ale artiștilor români care au fost inspirați de acesta, s-a deschis, miercuri, la Muzeul de Artă Recentă din București (MARe), potrivit g4media.ro.

42 de expoziții în 8 țări, între care și România, marchează 50 de ani de la moartea lui Picasso

„Efectul Picasso” s-a deschis pe 27 septembrie 2023 la Muzeul de Artă Recentă din București și se va închide pe 8 ianuarie 2024. Cuprinde 46 de lucrări semnate de artistul spaniol și 50 de lucrări ale artiștilor români care au fost inspirați de acesta. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musée National Picasso-Paris și celebrează 50 de ani de la dispariția lui Pablo Picasso, printr-un proiect în care sunt parte alte 42 de muzee din lume, care vor deschide și ele expoziții dedicate artistului. România este singura țară dintre statele central- și est-europene care face parte din amplul proiect lansat de Spania și Franța, printr-un parteneriat guvernamental. În toamna anului 2023 se împlinesc, de asemenea, 5 ani de la deschiderea MARe.

Pablo Picasso a fost cea mai strălucită personalitate artistică a secolului al XX-lea, unul dintre marii maeștri ai penelului, care a rupt definitiv cu convențiile stilului iluzionist și figurativ, dominant încă din perioada Renașterii.

Așa cum tablourile cubiste au descompus realitatea, și opera lui Picasso reprezintă o oglindă care permite urmărirea artei în secolul al XX-lea și, totodată, viața particulară a artistului. Pânzele lui ne amintesc de un jurnal intim care glorifică frumusețea și eroismul femeilor iubite. Optzeci de ani de activitate artistică – pictură, sculptură, poezie, desen, grafică, ceramică reflectă multilateralitatea creației lui Picasso care trăiește pentru artă și prin artă. https://www.hashtagnews.ro/27/09/2023/lifestyle/timpliber/bucuresti-cheltuieli-fictive-evaziunea-fiscala