Cea mai în vârstă femee din lume are 115 ani

Morera, în vârstă de 115 ani, a devenit cea mai în vârstă persoană cunoscută în viaţă după moartea lui Lucille Randon, în vârstă de 118 ani

María Branyas Morera, care a trăit două războaie mondiale, războiul civil spaniol, pandemia de gripă din 1918 şi Covid., este cea mai în vârstă persoană în viaţă din lume. Ea  s-a născut în California. Morera, în vârstă de 115 ani, a devenit cea mai în vârstă persoană cunoscută în viaţă după moartea lui Lucille Randon, în vârstă de 118 ani, a confirmat săptămâna trecută site-ul Guinness World Records, potrivit g4media.ro.

Randon a murit la azilul ei de bătrâni din oraşul francez Toulon pe 17 ianuarie.l. Morera s-a născut în San Francisco la 4 martie 1907, la un an după ce părinţii ei s-au mutat din Spania în SUA.

Familia ei s-a întors în Spania opt ani mai târziu, stabilindu-se în Catalonia. Tatăl ei a murit de tuberculoză pulmonară în călătoria peste Ocean din SUA în Spania. Traseul a fost ocolit, din cauza Primului Război Mondial, aşa că nava a trebuit să treacă prin Cuba şi Azore, îşi amintea odată Morera. Morera şi-a întemeiat o familie cu soţul ei, un medic catalan pe nume Joan Moret, care i-a dăruit trei copii. Are 11 nepoţi şi 13 strănepoţi. În ziua nunţii cuplului, după ore în care l-au aşteptat, au aflat că preotul lor a murit pe neaşteptate. La biserică nu era niciun telefon cu care să cheme un alt preot, aşa că familia a fost nevoită să caute altă biserică. Morera a îmbrăţişat şi progresele tehnologice. Ea foloseşte un dispozitiv voce-text şi Twitter pentru a păstra legătura cu cei dragi.

Anchetă la Spitalul Județean din Satu Mare, după moartea unei fete de 15 ani