Ambasadorul Rusiei la ONU susține că armata rusească bombardează „delicat” Ucraina

Oficialii ruși continuă să dezinformeze.

Gennadi Gatilov, ambasadorul Rusiei la ONU, a șocat o lume întreagă, marți seară, când a declarat că Federația Rusă nu invadează Ucraina, ci desfășoară o operațiune militară limitată, încercând să bombardeze „delicat” mai multe zone strategice, fără a lovi civilii.

De asemenea, acesta a mai precizat că masacrul ce are loc în Ucraina este săvârșit  de „radicalii ucraineni și neonaziști.”

„Nu invadăm Ucraina, desfăşurăm operaţiuni militare limitate, pentru că nu s-a putut tolera mai multă suferinţă pentru ruşii care trăiesc de 8 ani în Donbass”, a declarat Gatilov pentru postul elveţian RTS, informează news.ro.

Propaganda rusească nu cunoaște limite

Totodată, ambasadorul Rusiei la ONU a precizat că mass-media occidentală dezinformează, transmite o mulțime de „știri false” pentru a o face vinovată pe Rusia de atrocitățile ce au loc în Ucraina.

„Încercăm să (bombardăm) într-un mod foarte delicat, fără a răni populaţiile civile. Avem un război informaţional. O mulţime de „ştiri false” sunt afişate pe ecranele de televiziune”, a mai spus oficialul rus.

De la începutul războiului ruso-ucrainean, declarațiile oficialilor ruși au atras atenția lumii întregi. Cu doar o săptămână în urmă, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, ferm, că Rusia este stăpână peste Ucraina.

Discursul fantasmagoric al ministrului continuă, acesta afirmând că mii de ruși au fost și sunt încă persecutați de regimul de la Kiev, iar decizia lui Putin de a ataca Ucraina reprezintă o misiune de salvare.

„Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară. Președintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales să pună în mișcare această operațiune specială. Știu că vă este interzis să scrieți așa ceva, dar veți citi și veți afla”, a spus ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

De asemenea, acesta a mai precizat că „Unchiul Sam” ( Statele Unite) nu poate lua decizii asemenea unui „șerif” într-un bar din vestul sălbatic, acuzând Uniunea Europeană că este lipsită de putere fără sprijinul oferit de către SUA.

Olena Zelenska: Vreau să le mulțumesc tuturor europenilor care ne ajută acum poporul