Străzi din Berlin inundate, după spargerea celui mai mare acvariu cilindric independent din lume

Acvariul se afla în holul hotelului Radisson Blu din Berlin si conținea un milion de litri de apă.

Un acvariu uriaș care conținea un milion de litri de apă și care era construit în holul hotelului Radisson Blu din Berlin s-a spart, inundând hotelul și străzile din apropiere. „AquaDom”, care adăpostea 1.500 de pești tropicali, avea o înălțime de 14 metri, fiind considerat drept cel mai mare acvariu cilindric independent din lume, potrivit g4media.ro.

Poliția a declarat că s-au produs „pagube incredibile”, două persoane fiind rănite de cioburile de sticlă. Oaspeții au fost mutați din hotel, iar strada din fața acestuia a fost închisă. 

Acvariul a fost modernizat în urmă cu doi ani, în interior fiind construit un lift cu pereți transparenți pentru a fi folosit de vizitatori. Unele dintre camerele hotelului sunt prezentate că având vedere la el.  Reprezentanții Brigadei de pompieri din Berlin au declarat că peste 100 de pompieri au intervenit, nefiind clar care a fost cauza producerii rupturii. Autoritatea de transport public din Berlin a declarat că stradă Karl-Liebknecht din fața hotelului a fost închisă din cauza „cantității extreme de apă de pe carosabil”. Videoclipurile postate pe rețelele de socializare la începutul zilei de vineri au arătat pagube importante la acvariu. 

AquaDom este operat de SeaLife, care administrează atracții în locații la nivel internațional

Acvariul conținea mai mult de 100 de specii diferite de pești. AquaDom a fost deschis în decembrie 2003 și a fost înscris în Guinness World Record pentru că este cel mai mare acvariu cilindric din lume. Potrivit rapoartelor de la momentul construcției sale, această a costat aproximativ 12,8 milioane de euro. Brigada de pompieri din Berlin a declarat că peste 100 de pompieri au intervenit și nu este clar ce a cauzat spargerea acvariului. Autoritatea de transport public din Berlin a declarat că strada Karl-Liebknecht din fața hotelului a fost închisă din cauza „cantității extreme de apă de pe carosabil”.

Bărbat în stare gravă după ce și-a tăiat artera femurală când sacrifica porcul