Tone de petarde vândute online, dintr-un apartament din București

Obiectele pirotehnice ajungeau în țară cu ajutorul unor intermediari iar bărbatul le vindea mai departe pe piața internă.

Un bărbat din București este anchetat de poliție după ce în locuința lui a fost găsită o cantitate foarte mare de petarde. Obiectele pirotehnice urmau să fie comercializate pe piața neagră din România prin intermediul platformelor de vânzări online. Oamenii legii au confiscat aproximativ cinci tone de petarde, atât din locuința bărbatului, în Capitală, cât și dintr-un depozit din Ilfov, unde acesta păstra restul obiectelor pirotehnice, potrivit ziare.com.

Din anchetă a reieșit că obiectele pirotehnice ajungeau în țară cu ajutorul unor intermediari iar bărbatul le vindea mai departe pe piața internă.

”În această dimineață, 16 decembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară în București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Persoana vizată de anchetă urmează a fi condusă la audieri, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, a transmis Poliția Capitalei.

Peste 30 de tone de articole pirotehnice periculoase în valoare de 2,2 milioane de lei au fost confiscate recent de polițiști, timp de două săptămâni, în cadrul acțiunii naționale „Foc de artificii 2022-2023”.

În urma a 49 de percheziții la persoane fizice și firme au fost întocmite deja 164 de dosare penale, operațiunea fiind la început. Potrivit Poliției Române, la dată de 21 noiembrie a început acţiunea naţională „Foc de artificii 2022-2023”. „Scopul acestei acțiuni este creșterea siguranței cetățeanului, prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023”, transmite IGPR.

Străzi din Berlin inundate, după spargerea celui mai mare acvariu cilindric independent din lume