Tinerii din Germania care au împlinit 18 ani primesc vouchere culturale

KulturPass le permite tinerilor să primească 200 de euro pentru a-i cheltui în librării, la teatru și concerte

În Germania, aproximativ trei sferturi de milion de adolescenți vor primi un „pașaport cultural” din partea guvernului în 2023, pentru a stimula interesul pentru industria artistică. „KulturPass” este un program pilot care le va oferi celor care împlinesc 18 ani anul viitor vouchere în valoare de 200 de euro pe care le vor putea cheltui pentru activități culturale, inclusiv în săli de teatru și concerte. Programul a fost anunțat vinerea trecută, în cadrul unei conferințe de presă comune a ministrului german al culturii, Claudia Roth, și a ministrului de finanțe, Christian Lindner, potrivit g4media.ro.

În Germania, aproximativ trei sferturi de milion de adolescenți urmează să primească un „pașaport cultural” din partea guvernului în 2023, pentru a-și reaprinde interesul pentru industria artistică.

„KulturPass” este un program pilot care le va oferi celor care împlinesc 18 ani anul viitor vouchere în valoare de 200 de euro pe care le vor putea cheltui pentru activități culturale, inclusiv în săli de teatru și concerte. În cadrul evenimentului, Roth a explicat că programul KulturPass are ca scop „să-i entuziasmeze pe tineri cu privire la diversitatea culturii din țara noastră”, precum și să dea un impuls economiei culturale, care încă se recuperează după pandemia Covid-19.

Doi alpiniști nevăzători români vor să cucerească vârful Aconcagua