Două femei, ridicate de jandarmi de la slujba pentru moaștele Sfântului Andrei Șaguna

Ele au fostduse la consult psihiatric.

Jandarmii au ridicat două femei de pe scările Catedralei Mitropolitane din Sibiu, în timpul slujbei dedicate sfântului ierarh Andrei Şaguna, potrivit digi24.ro.


Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sibiu, femeile au fost transportate la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”, după ce au venit la biserică cu două icoane şi au strigat şi către credincioşi şi către forţele de ordine prezente.

Având în vedere starea de agitaţie şi vorbirea incoerentă ale persoanelor, acestea au fost conduse de jandarmi la Spitalul de Psihiatrie pentru consult medical de specialitate

„La data de 29 noiembrie, în jurul orei 19,30, echipajul de jandarmerie care asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică a intervenit în zona Catedralei Mitropolitane, întrucât două femei care participau la activităţile ocazionate de procesiunea cu Moaştele Sfântului Andrei Şaguna au început să se comporte nepotrivit momentului, tulburând liniştea publică prin strigăte.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Sibiu, Floriana Picioiu.

 Creştin ortodocşii sărbătoresc, miercuri, pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, dar şi pe Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei.

La Sibiu, sărbătoarea dedicată lui Andrei Şaguna a început marţi seară, cu o slujbă la care au participat zeci de preoţi din judeţele Sibiu şi Braşov, în frunte cu mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, dar şi sute de enoriaşi. După slujbă, preoţii au scos din Catedrala Mitropolitană, racla cu moaştele lui Andrei Şaguna şi au purtat-o pe umeri, însoţiţi de jandarmi şi studenţi de la Academia Forţelor Terestre, prin zona centrală a Sibiului. Racla cu moaştele lui Andrei Şaguna se află spre închinăciune în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Tinerii din Germania care au împlinit 18 ani primesc vouchere culturale