Biden își trimite oficialii prezidențiali în China

Preşedintele SUA, Joe Biden, va participa vineri, la rândul său, la o reuniune prin teleconferință cu liderii din Australia, Japonia şi India

Joe Biden – prima întâlnire a Americii cu rivalul economic chinez. Antony Blinken, secretarul de Stat american și Jake Sullivan, consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu doi oficiali din China, a anunțat Departamentul de Stat de la Washington, potrivit Mediafax.ro.

„Secretarul de Stat Antony Blinken şi consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională Jake Sullivan se vor întâlni în Anchorage, Alaska, pe 18 martie, cu directorul Oficiului pentru Relaţii Externe al Comisiei Centrale din China, Jang Jiechi, şi cu Wang Yi, consilier de stat”. spune Departamentul de Stat american, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Joe Biden, încrezător că va reuși să dimuneze „efectul chinez”

„Întâlnirea va avea loc după întrevederile secretarului de Stat Blinken cu oficiali din Tokyo şi Seul, doi dintre cei mai apropiaţi aliaţi regionali ai noştri. Secretarul de Stat Antony Blinken şi Jake Sullivan vor discuta o serie de teme cu oficialii din China”, se mai arată în comunicatul remis de Departamentul de Stat.

Preşedintele SUA, Joe Biden, va participa vineri, la rândul său, la o reuniune prin teleconferință cu liderii din Australia, Japonia şi India, o alianţă numită Dialogul Cvadrilateral pentru Securitate (QDS/QUAD), care își dorește stoparea fenomenului influenței Chinei în zona Indo-Pacifică.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, şi secretarul Apărării, Lloyd Austin, vor efectua vizite în Japonia şi Coreea de Sud la începutul săptămânii viitoare, acestea fiind primele deplasări în străinătate după începerea mandatelor.

Citește și: Arkansas va interzice avorturile – cu o excepție