Având în vedere faptul că ne aflăm în sezonul colindelor, poliţiştii au creat o listă de recomandări pe care părinţii ai căror copii se duc la colindat sunt rugaţi să o ia în calcul. Astfel, aceştia menţionează că traseul pe care copii îl parcurg în seara ajunului Crăciunului trebuie cunoscut întocmai de către părinţi.

În acest sens, într-un comunicat al Poliţiei Romîne, este menţionată necesitatea comunicării dintre părinte şi copil cu privire la pericolele din zonele necunoscute în care acesta s-ar putea rătăci (păduri, desișuri, margini de localități).

„E bine să cunoașteți exact traseele de colindat, pe care copiii urmează să le parcurgă în aceste zile și să le explicați să aibă grijă să nu ajungă, din întâmplare, în zone periculoase, unde s-ar putea accidenta sau lovi (din cauza întunericului, zăpezii, gheții sau altor factori climatici ori de altă natură)”, atenționează sursa menţionată

De asemenea, se recomandă ca micuţii să colinde în grupuri şi să fie însoţiţi de persoane pe care părinţii le cunosc.

„Dacă pleacă la colindat pe timp de seară, însoţiţi-i! Amintiţi-le să nu accepte niciodată vreo invitaţie de la necunoscuţi, într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu maşina”, adaugă sursa citată.

#news