Gabriela Firea

În așteptarea campaniei electorale pentru alegerile locale, liberalii și sateliții lor au declanșat o adevărată intifadă împotriva Gabrielei Firea. Coaliția talibanilor încearcă să smulgă cât mai mult din cota electorală de încredere de care actualul primar general al Capitalei se bucură.

Înnebuniți, scoși din minți de procentele mari pe care Firea le are în sondajele de opinie dar și de imposibilitatea de a găsi un candidat propriu valabil pe care să-l arunce în arenă pentru a o învinge, talibanii liberali atacă pe toate fronturile, din toate părțile și cu toate mijloacele pe care le au la îndemână.

Iohannis le-a ordonat să câștige primăria generală iar ei descoperă că nu au în ogradă nici un candidat valabil.       

Orban, cu tot guvernul, atac la Firea

Printre primii a atacat ministrul Mediului, cu poluarea din București, cu amenzi de la Comisia Europeană. Atac dur, mediatizat intens la momentul respectiv. Firea a contraatacat cu chemarea ministrului Costel Alexe la discuții dar și cu trimiterea în penal.

Ministrul a venit la discuții, a aflat că pentru amenzile de la Bruxelles nu este de vină Firea și că situația gravă este dinaintea începerii mandatului ei. Mai mult, a aflat și că Bucureștiul nu este cel mai poluat din țară și nici singurul. Alexe a mai bălmăjit ceva și apoi și-a văzut de delta Văcărești.

Citeste si Grădinițe de stat, de la parterul unui bloc din Capitală, închise și amendate

Vasile Cîțu iese și el la drumul mare și o amenință pe Firea că o să trimită controale fără număr în Primăria Generală. “În ultimii zece ani, nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiţi banii românilor”, urla Vasile furios, doar-doar s-o speria Gabi Firea. La declarațiile contondente ale lui Cîţu, Firea a răspuns umilitor pentru Vasile: “Primim cu pâine şi sare orice controlor, de la orice instituţie. Suntem cea mai verificată instituţie.”

Mai grav este că Vasile Cîțu, ditamai ministrul finanțist, nu știe că există instituția numită Curtea de Conturi, care are obligația să verifice conturile statului, ale administrației centrale și locale. Verifică chiar cum sunt „cheltuiți banii românilor”, Vasile Cîțu! Iar auditorii Curții, dacă nu cunoști, iau la bani mărunți toate cheltuielile care se fac și toate documentele care stau la baza acestor cheltuieli.

Pe urmă, #GuvernulMeu a intrat cu totul în războiul contra Gabrielei Firea și a tăiat din sumele care ar fi trebuit alocate Capitalei, de parcă ar fi tăiat din bugetul personal al primăresei și nu din cel destinat bucureștenilor. Vor s-o doboare pe Firea dar, în fapt, izbesc în viețile cetățenilor Capitalei. Pentru că sumele alocate nu acoperă problemele cu care se confruntă orașul.

Violeta Alexandru umblă la țevi

Dorită de Orban candidată a liberalilor pentru București, zâna bună Violeta Alexandru intră și ea în luptă contra Gabrielei Firea, cu fotografii ale unor țevi de apă caldă colmatate din cauza risipei de apă. Specialiștii spun că fotografiile sunt trucate și că, strict tehnic, situația stă cu totul altfel. Oricum, Violeta Alexandru este pe ultimul loc în preferințele bucureștenilor, doar Orban, cum spuneam, caută s-o împingă în sus.

Un alt taliban care s-a aruncat în lupta împotriva primăresei actuale este Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei. El a spus că o asigură pe Firea că pune capac pe sacul cu bani ai Primăriei Capitalei.

„Termoenergetica are o datorie restantă de 100 de milioane de lei pe luna decembrie şi 180 de milioane de lei pe luna ianuarie. Am zis că la un moment dat o să poprim conturile Primăriei. Am somat Primăria Capitalei, suntem încă în prenotificare, nu am notificat ANAF. Poate până la finalizarea termenului de notificare se plăteşte. Până acum am luat 70 de milioane de lei din factura scadentă pe decembrie”, a spus Virgil Popescu.

Mai mult, ministrul Popescu a spus că prețul gigacaloriei va crește iar subvențiile pentru termoficare vor fi mult reduse.
Până una-alta, Gabriela Firea este considerată de bucureșteni ca fiind politicianul cel mai pregătit pentru funcția de Primar General, 40% din cei chestionați considerând-o potrivită și foarte potrivită, potrivit unui recent sondaj CURS.

Pe locul al doilea se situează Traian Băsescu, cu 29%. Pe locurile următoare se situează Nicușor Dan (26%), Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta Alexandru (6%).

Așadar, cu cât o vor ataca și amenința mai mult, mai intens, mai nedrept, Gabi Firea va urca în preferințele electorale.

#News