Grădinițe de stat, de la parterul unui bloc din Capitală, închise și amendate cu 10.000 de lei. Grădinița școlii gimnaziale Avram Iancu și Grădinița 101 dalmațieni din sectorul 4 al Capitalei au primit notificare de părăsire a spațiului în care funcționează, a anunțat, marți, Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Purtătoarea de cuvânt a instituției, Roxana Cercel, a declarat, pentru Edupedu.ro, că decizia a fost luată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și de Direcția de Sănătate Publică, “considerând că funcționalitatea sălilor de clasă nu este conformă cu reglementările din domeniu”.

Grădinițe de stat, de la parterul unui bloc din Capitală, închise și amendate cu 10.000 de lei

Ambele grădinițe funcționau la parterul aceluiași bloc, sediile lor fiind în reabilitare, precizează reprezentanții ISMB.

Tot la parterul unui bloc din complexul rezidențial Vista Rezidenţial Berceni, primăria Sector 4 a mutat în trecut și Grădiniţa “Înşir-te mărgărite”, iar informațiile publice arată că primăria condusă de Daniel Băluță (PSD) a plătit, pe lângă chiria lunară de 8.500 de euro, și un milion de lei pentru amenajare, plus 520.000 lei pentru obținerea avizului ISU, în condițiile în care un părinte al unui copil reclamă faptul că o mașină de pompieri nu poate ajunge la grădiniță din cauza drumului îngust.

Citește și Virgil Popescu o asigură pe Firea că pune capac pe sacul cu bani ai Primăriei

Primăria Sector 4, obligată să găsească soluții urgente

Acum, autoritățile au constatat că “nu sunt îndeplinite condițiile de funcționare, din cauza amplasării obiectului la parterul unui imobil de locuințe, ceea ce contravine prevederilor art. 6 și art. 14 din Ordinul MS nr. 119/2014, modificat și completat pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației“, anunță Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

Inspectoratul anunță că va solicita Primăriei Sectorului 4, în regim de urgență, găsirea unei soluții pentru mutarea copiilor din cele două grădinițe.

#NEWS