Pompierii nu luptă doar cu focul, ci luptă și pentru salvarea celor care nu cuvântă. Dintr-un apartament în flăcări, echipele de pompieri au salvat doi iepurași care vor fi adoptați de pompierii Detașamentului Bujoreni.

În data de 11 ianuarie 2021, un incendiu puternic a izbucnit într-un apartament din București, pe Aleea Poarta Albă. Conform pompierilor, incendiul s-a manifestat cu flacără puternică și degajare mare de fum pe casa scării.

Incendiu într-un bloc din București, unde un bărbat și-ar fi dat foc propriei locuințe. Doi iepurași, salvați de pompieri

Vecinii afirmă că îl cunosc pe cel care a pornit incendiul, declarând că sunt siguri că bucureșteanul în cauză și-ar fi incendiat, de bună voie, locuința. Locatarii au afirmat că există un precedent, vecinul piroman amenințând în repetate rânduri că va apela la foc. Bărbatul ar fi fost părăsit de soție și copii și a ales, astfel, să-și manifeste furia cu ajutorul chibriturilor.

A ars cu flacără puternică și degajare mare de fum pe casa scării”, au declarat pompierii care au intervenit luni în stingerea incendiului declanșat de bucureștean.

S-a acționat pentru stingerea incendiului și evacuarea a nouă locatari. La intervenție au acționat trei autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD”, potrivit ISU București.

Conform detaliilor, este vorba despre un bărbat care locuia în apartamentul cu pricina. Acesta a ieșit singur, nu a avut nevoie de îngrijiri speciale și se află, momentan, în custodia poliției.

Potrivit vecinilor, se pare că bărbatul ar fi dat foc intenționat apartamentului

Pagubele sunt însemnate, fiind afectată o suprafață de 70 de metri pătrați.

Vecinii insistă pe siguranță, pe fostele amenințări și pe teama prin care au trecut, relatând că tot din cauza bărbatului au rămas fără gaze, după ce a amenințat că aruncă blocul în aer.

De asemnea, locatarii blocului susțin că trăiesc în teamă încă de la Crăciun, iar bărbatul nu are un trecut tocmai sigur, trecând și printr-o internare într-un spital de psihiatrie.

Citește și: Darul de nuntă: căsuțe pictate, dotate cu izolație și căldură, pentru pisicile fără stăpân

#News