Ce putem face pentru pisicile de pe stradă? În anotimpul friguros, animalele fără stăpân au nevoie de hrană, dar și de căldură. Frigul reprezintă pentru ele unul din cele mai mari riscuri vitale și puțini sunt cei care se implică pentru a amenaja un culcuș cât de mic.

Un cuplu din Bistrița a decis că atât luna de miere, cât și concediile pot fi amânate. Tinerii proaspăt căsătoriți au considerat că o alegere mai bună ar fi să-și investească timpul și banii pentru a face căsuţe pentru pisicile de pe stadă, cele fără stăpân.

Aceștia nu s-au rezumat la cartierul în care locuiesc, ci au montat peste tot în Bistriţa căsuţe frumos colorate în care felinele se pot adăposti în zilele geroase. În sprijinul tinerilor au venit și elevii de la Liceul de Arte, astfel încât proiectul a devenit și util, dar și estetic.

Un exemplu pentru iubitorii de animale

Oricine poate deveni voluntar și se poate alătura proiectului din Bistrița prin donații simple: materiale de construcții. Și utile, și necesare, dar și frumoase, adăposturile pentru pisicile fără stăpân pot fi zărite cu uşurinţă într-o plimbare la pas prin Bistriţa.

Alina Buhai, iniţiatoare proiect: ”Am zis să facem ceva şi pentru pisicuţe, că vine iarna. Oraşul e plin de pisici, la fiecare colţ de bloc sunt două, trei pisici, cel puţin”.

Doi tineri din Bistriţa şi-au investit timpul şi banii pentru a face căsuţe pentru pisici

Atelierul în care sunt ”proiectate” și construite căsuțele pentru necuvântătoare își are sediul în garajul familiei, este un atelier improvizat, iar Alina și Ștefan sunt mereu ajutați prieteni.

Elevii Liceului de Arte s-au implicat pentru a oferi căsuțelor un design deosebit

Prima căsuţă are trei locuri, este dotată cu izolaţie pentru căldură și, cu ajutorul elevilor de la Liceul de Arte, este şi frumos pictată. Aceasta a fost amplasată în zona Independenței, pentru a ajuta pisicile fără stăpân care trăiesc pe stradă să treacă peste iarnă cu bine.

De asemenea, angajatele unui salon de înfrumuseţare din apropiere au grijă mereu de micul adăpost.

Alina și Ștefan nu s-au oprit aici: au dăruit o altă căsuţă unei doamne din Viişoara, iubitoare de câini şi pisici.

Citește și: Daniela Călin și grădinița cu pisici din Galați

#News