Orice copil de clasa a patra știe că Mihai Viteazul a fost domnul Țării Românești, s-a luptat cu turcii și și-a cam pierdut capul (la propriu). Desigur, tot cei mici știu că domnitorul a făcut un fel de unire. Mai exact, a fost un precursor al unirii românilor, unire care avea să se realizeze mult mai târziu, în secolul al XX-lea.

Desigur, ”unirea” lui Mihai Viteazul este una nuanțată, cele trei țări fiind reunite trei veacuri mai târziu, în România modernă. Adolescenții află prin liceu și niște picanterii: tatăl domnitorului ar fi fost campion la relații extraconjugale, se numea Pătrașcu cel Bun și l-ar fi renegat pe bietul Mihai, cel nu foarte viteaz în copilărie.

Că ești copil sau adolescent, știi că, undeva prin 1600, adjectivul de ”viteazul” reprezenta o caracteristică, o poreclă, un nickname.  

Despre relația lui Gigi Becali cu celebrul domnitor ne spune mai multe Adrian Mititelu jr, fiul lui Adrian Mititelu. Acesta a fost prezent la GSP LIVE și a vorbit despre relația dintre tatăl său și Gigi Becali, patronul de la FCSB. Și a adăugat și ceva file de istorie și file de umor.

”Tata a avut o relație foarte bună cu Gigi Becali. Vorbeau ore în șir la telefon. Îmi aduc aminte că, atunci când locuiam cu ai mei, tata vorbea cu el și ținea telefonul pe speaker, în sufragerie. Vorbeau ore întregi și îl auzeam pe Gigi de la etaj. Ani de zile l-am auzit pe Gigi Becali în casă!

Mi-a rămas în minte ceva amuzant cu ei. E un episod de prin 2006, când s-au împrietenit. Atunci, Gigi Becali se autoproclama «Războinicul Luminii” și se compara cu Mihai Viteazul. Tata e pasionat de istorie și Gigi a aflat de la el că pe Mihai Viteazul îl chema Mihai Pătrașcu. Becali a fost șocat când a aflat că nu-l chema Mihai Viteazul, ci Mihai Pătrașcu! După aceea a înțeles. Nu știa, credea că-l cheamă Viteazul”, a spus Adrian Mititelu jr. la GSP LIVE.

Citește și: Gigi Becali vrea la cele sfinte. Adică la mănăstire

#News