Fostul senator USR, Mihai Goțiu a anunțat pe o rețea de socializare că va fi audiat de către DNA, joi, 14 ianuarie. Calitatea în care acesta va fi audiat este cea de martor în dosarul tăierilor de păduri din Munții Gurghiului.

Joi, voi fi audiat la DNA, în acest dosar, investigația fiind deschisă în urma sesizării penale pe care am depus-o la sfârșitul anului trecut și care are la bază o documentare de peste doi ani a tăierilor ilegale de păduri din județul Mureș

 Mihai Goțiu, pe Facebook

Într-o postare anterioară, Goțiu preciza că acest dosar este unul dintre cele urmărite și pentru care a luat măsuri, din postura de senator.

„E unul dintre cazurile pe care le urmăresc încă din 2018, când am depus primele interpelări și sesizări oficiale legate de tăierile de păduri de pe raza Direcției Silvice Mureș, și în care, anul trecut, am făcut mai multe documentări pe teren. Presa de investigație (în mod special cei de la Recorder) au prezentat acest caz, vara trecută.

Corpul de Control al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Garda Forestieră și Romsilva au dispus anchete în zonă în urma sesizărilor pe care le-am făcut, dar sancțiunile date sunt derizorii, iar o parte a rezultatelor controalelor au fost mușamalizate. Între timp, un angajat al Romsilva, în spatele căruia se încerca mutarea întregii responsabilități, s-a sinucis (varianta oficială), iar altul a avut, la rândul lui, o tentativă de sinucidere”, a menționat Goțiu.

Acesta a mai precizat că la sfârșitul anului trecut, a sesizat direct procurorii anti-corupție, cărora le-a pus la dispoziție „aproape 600 de pagini de documentație privitoare la tăierile ilegale de păduri din Mureș.”

Citește și: Mihai Goțiu, „în cărți” pentru Garda de Mediu

#News