Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj video pe pagina sa de Facebook, mesaj îndreptat deopotrivă celor mici, cât și celor mari. În mesajul său, Iohannis a vorbit despre un 1 iunie atipic, în care cel mai important lucru ar trebuie să fie sănătatea noastră și a copiilor noștri.

Klaus Iohannis: „Vă mulțumesc că ați fost înțelegători și că i-ați protejat pe cei dragi”

„Anul acesta sărbătorim 1 iunie în condiții neobișnuite întrucât trebuie să facem față cu toții, de la mic la mare, luptei cu virusul care ne poate pune sănătatea în pericol. Știu cât de greu v-a fost în aceste luni departe de colegi, de prieteni. (…) Ați făcut eforturi extraordinare și v-ați adaptat școlii online. Vă mulțumesc că ați fost înțelegători și că i-ați protejat pe cei dragi, pe părinți și mai ales pe bunici, care sunt ce mai vulnerabili”, a spus președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj video, publicat pe pagina sa de Facebook.

În cadrul aceluiași mesaj, Iohannis a îndemnat la respectarea regulilor sanitare de prevenție a virusului, mai ales acum, când pe elevii din anii terminali îi așteaptă examene. Astfel, s-a punctat faptul că aceste examene ar trebui să se desfășoare în condiții de siguranță.

„Celor care veți susține examenele de evaluare națională și bacalaureat vă doresc mult succes. Condițiile sunt diferite anul acesta, dar sunt convins că vă veți descura foarte bine. Am încredere că aceste încercări vă vor face mai puternici. Prin respectarea regulilor sanitare, fiți aliații mei în această luptă împotriva virusului”, a mai transmis el, potrivit Hotnews.ro.

Citește și: Ziua internațională a copilului?

#News