Răzbunări și reglări de conturi la ALDE București

După ce Andrei Gerea a avut curajul să-l critice pe mai-marele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, iată că acesta a fost schimbat din funcție. Pentru că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, Andrei Gerea a fost ușurat de funcția pe care o avea la șefia filialei ALDE București.

Inițial, Gerea îl acuzase pe Tăriceanu de faptul că ar putea aduce partidul în stadiul de a fi dizolvat, întrucât acțiunile sale nu ar fi dintre cele mai bine gândite. Astfel, logica dictează că înlocuirea lui Andrei Gerea din funcția pe care o deținea, nu este decât rezultatul unei răzbunări.

O postare de pe Facebook a celor de la ALDE București spunea de curând:

„În cadrul ședinței Consiliului de Coordonare al filialei ALDE Bucureșți, întrunită marți seară, a fost propusă înlocuirea din funcția de președinte al filialei ALDE București a deputatului Andrei Gerea. Motivul care a stat la baza deciziei Consiliului de Coordonare al ALDE București a fost legat de lipsa de implicare a acestuia în coordonarea filialei București. Consiliul de Coordonare al ALDE București a decis să îi desemneze în calitate de copreședinți interimari pe deputatul Varujan Vosganian și președintele organizației de tineret a ALDE Claudiu Daniel Catana. Decizia luată în ședința de marți va fi înaintată Biroului Politic Executiv al ALDE, cel care va aproba modificările stabilite în ședința filialei”, arată sursa menționată.

Pe de altă parte, nici Andrei Gerea nu a rămas fără replică:

„În doar o jumătate de an, ALDE si dl. Tăriceanu au devenit neloiali atât electoratului, prin ieșirea de la guvernare și renunțarea sa la candidatura pentru prezidențiale, cât și membrilor săi, prin discuțiile cu PSD și Pro România, asta în timp ce colegii noștri ocupau posturi în guvernarea PNL. Astfel, ALDE și dl. Tăriceanu și-au pierdut cota înaltă de credibilitate avută în fața electoratului și a actorilor politici. Respect cariera domnului Tăriceanu, dar în acest moment domnia sa nu face decât să contribuie decisiv la disoluția ALDE. Astăzi, îi transmit dlui Tăriceanu că este nevoie de o schimbare radicală a atitudinii și acțiunii politice și îi cer să demisioneze de la conducerea partidului și să lase loc cât mai repede unei noi echipe care să relanseze proiectul ALDE. Nu mă bucur deloc că fac acest apel, dar îl consider o necesitate. Este un ultim demers la care pot recurge în speranța că voi genera reacții care să ajute partidul să iasă din criza de credibilitate în care a ajuns”, a răspuns Andrei Gerea.

Citește și: Tensiuni mari în ALDE București. Se cere demisia lui Tăriceanu

Încercând să se disculpe și să dea vina pe foruri, Tăriceanu a spus la Digi24:

„E o voce, suntem un partid liberal. Pot să existe şi păreri diverse. Deciziile se iau de cei care fac parte din forurile statutare”, a declarat Tăriceanu, la Digi24.

Astfel, acesta susține că nu se pune problema unei răzbunări, sub nicio formă, decizia aparținând celor ce aparțin de forurile statutare/ Să-l credem?

Cine va sta pe scaunului lui Gerea?

Întrucât postul nu poate rămâne neocupat, până se reglează situația scaunul lui Gerea va fi împărțit frățește de către Varujan Vosganian și Daniel Catana, ambii fiind numiți copreședinți interimari.

#News