Barna îi cere lui Orban explicații cu privire la demisia lui Costache
Dan Barna / foto: http://epochtimes-romania.com/

Barna se teme de „cele două mari partide”

Mai exact, Dan Barna se teme de PNL și de PSD, așa cum a menționat chiar acesta. Temerea sa este legată de faptul că cele două partide par să facă pași înapoi. Dacă de la PSD se așteaptă toată lumea, iată că, în opinia lui Barna, nici PNL nu ar da semne de evoluție, toate acțiunile lor fiind într-o ceață totală.

„Iată că suntem în fața secvenței către anticipate, pentru că e singura soluție pentru a ieși din criză. La momentul acesta trebuie schimbată şi Constituţia, fiindcă este ca o haină veche care e ruptă la coate şi scurtă la mâneci, care nu mai cuprinde realitatea actuală a României. De aceea e nevoie de o reformă constituţională foarte importantă, în care, în situaţie de criză, să poţi avea anticipate, să te întorci la popor. Pentru că altfel vedem un PSD care nu mai are legitimitate deloc – rezultatele de anul trecut au confirmat – care ţine Parlamentul captiv şi face toate aceste bătăi de joc, din punctul meu de vedere, a ceea ce înseamnă perspectiva de ieşire din criză”, a spus Dan Barna.

Citește și: 24 februarie, zi plină! CCR dezbate sesizarea PSD, iar Orban află dacă va fi reînvestit

Anticipatele, o „Fata Morgana”

Barna reamintește că PNL a promis alegeri locale în două tururi, cât și alegeri anticipate. Cele două măsuri ar fi venit să sprijine evoluția țării, repunând-o pe ax. Cu toate astea, PNL nu ar mai avea acum parte de credibilitate, întrucât alegerile în două tururi par să fie sacrificate, iar alegerile anticipate o „Fata Morgana”.

„Hai să judecăm împreună. PNL a promis – și face parte din acordul semnat de președintele PNL cu mine – alegeri anticipate și primari în două tururi. Primari în două tururi e o fata morgana care se duce, iar anticipatele sunt un ghici care depinde de multe. Din perspectiva asta cui profită să nu ai nici anticipate, nici primari în două tururi? Cel mai mult PSD și într-o măsură PNL. Și atunci vă întreb: e sau nu blat?”

Citește și: Noi filiale USR la Galați

Alianța USR-Plus are pistolul la tâmplă

De asemenea, Dan Barna este de părere că cele două partide doresc să scoată din joc alianța USR-Plus.

„Constat că obiectivele pe care le-am agreat nu au fost realizate. Aceste obiective erau importante pentru România. Singurele lucruri pe care le-am negociat cu premierul Orban erau acele obiective care nu erau în beneficiul USR, erau obiective pentru a ieși din această criză, or acestea nu s-au întâmplat. Modalitatea în care cele mai importante obiective nu se întâmplă sugerează acest lucru și dacă ne întrebăm cui profită, vedem aceste două partide care vor să scoată Alianța USR-Plus din peisaj”, a mai spus Dan Barna.

#News