Cu mesajul ”Bun venit!”, în acest week-end echipei USR Galați i s-au alăturat 4 noi filiale: USR Ivești, USR Barcea, USR Drăgănești și USR Buciumeni.

În momentul de față, în județul Galați, există deja 17 de astfel de filiale, iar la nivel national numărul membrilor depășește deja 20000. Obiectivul principal este, bineînțeles, cât mai multe voturi la următoarele runde de alegeri. Eu aș plusa cu faptul că acum, tot la capitolul obiectiv principal, ar trebui să fie și schimbarea unui votant din inerție într-un votant implicat și, mai ales, informat. Asta dacă se vrea cu adevărat ”o nouă clasă politică, cu oameni cinstiți și competenți”.

Bogdan Rodeanu, deputat USR Galați și vicelider al Grupului parlamentar Uniunea Salvați România din Camera Deputaților, descrie filiala Drăgănești drept ” echipă tânără, dinamică, hotărâtă să se implice activ în viața comunității, pentru că își dorește o comună modernă, dezvoltată, cu adevărat europeană pentru generațiile viitoare” – descriere care ar trebui să se aplice și la restul filialelor din țară.

Ținând cont că, în ultimii ani Galațiul a fost un oraș ”roșu” la toate alegerile, în toate localitățile, nu se poate decât spera ca înființarea de noi filiale USR, în tot județul, să ducă măcar la alternarea culorilor la următoarele alegeri – atât locale, cât și parlamentare.

Citește și: Guvernul Orban, luat la rost de USR: Are o atitudine de tip Codrin Ștefănescu

Anul trecut, la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, în comuna Ivești, USR-ul a primit deja câteva sute de voturi. Acestea reprezintă un semnal pozitiv, conform căruia ”transparența, buna credintă în serviciul public, grija față de cetățean și implicarea socială” (obiectivele filialei) încep, încet-încet, să prindă și la votanții din zona rurală.

Sau, cum ar spune tot Bogdan Rodeanu, ”Soluții sunt, e nevoie de voință!”

#News