foto: Iulia Kelt

Vom avea morți mai bine păziți, morți mai fericiți!

Dacă se temea cineva până acum c-o să-i dispară bunica din cimitir, poate să stea de acum liniștit! Primăria Capitalei veghează și are grijă de rudele noastre decedate, ca nu cumva să li se întâmple ceva rău și să mai moară odată!

Cu un posibil slogan de campanie: „Eu îți păzesc mortul de răufăcători!”, Gabriela Firea ar putea să le dea peste nas tuturor cotracandidaților de la alegerile locale din 2020! Și-apoi, nu e niciodată prea târziu să te arăți îngrijorat de bunăstarea cetățenilor urbei tale, nici măcar atunci când aceștia au trecut în lumea de dincolo.

În plus, nu se știe niciodată cum, fericit de condițiile din cimitir, se trezește vreun fost cetățean, actual răposat, să sară gardul și să tragă o fugă până la cabina de vot. Nu c-ar fi prima oară!

Citește și: Sistemul de sănătate din România nu-l iartă nici măcar pe Ponta

30 milioane de lei pentru paza cimitirelor din Capitală

O sumă de aproximativ 30 milioane de lei a fost alocată serviciilor de pază pentru cimitirele din Capitală. Mișcarea a fost făcută de Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, subordonată Primăriei Capitalei, care a crezut de cuviință că e bine să facă o pomană grasă privaților, pentru ca bunicii noștri să aibă siguranță și protecție, în orice stare de agregare s-ar afla. E clar, vom avea morți mai liniștiți!

Mai pe larg, vorbim de un număr de 18 cimitire, împărțite în 5 loturi, fiecare dintre aceste loturi fiind scos la licitație, în ciuda faptului că Primăria Capitalei beneficiază de companie de pază la „scara blocului”, companie de pază ce-i aparține în totalitate. În condițiile astea, se organizează licitații peste licitații, totul pentru ca anumite firme private să primească bani pentru paza cimitirelor.

”Pentru buna desfășurare a activității din cadrul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane București (ACCUB), și având în vedere necesitatea obiectivă privind paza bunurilor și valorilor aparțânând instituției cât și a concesionarilor reglementată prin Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, este necesară încheierea de contracte de servicii de pază și patrulare pentru cimitirele și crematoriile umane administrate și întreținute de Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, pentru o perioada de 24 LUNI pentru un număr de 19 obiective și asigurarea de servicii de însoțire colectare valori”, se arată în anunțul de atribuire a contractelor de pază.

Citește și: Cum și-au rupt gâtul chinezii la Cernavodă

#News