Exact așa cum era de așteptat, vestea bună de ieri, cea cu privire la impozitarea pensiilor speciale, începe să dea, pic cu pic, înapoi. Ieri aflam că se impozitează, astăzi avem declarații care încep cu „dar”. Și cum parlamentarii sunt cei mai muncitori români de pe suprafața țării, Parlamentul își asumă răspunderea vitejiei și trage cu dinții de pensiile speciale ale acestora. Dacă am lupta cu toții atât de curajos pentru drepturile noastre, probabil că România ar fi una dintre acele țări de top ale lumii. Din păcate, această calitate pare să se manifeste doar la unii dintre noi, fiind în strânsă legătură cu gradul de nesimțire.

Cele două camere ale Parlamentului au decis astăzi scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului USR ce ar fi vizat eliminarea pensiilor speciale. Cu toate astea, în cursul zilei de astăzi rămâne încă în picioare cel potrivit căruia pensiile speciale ar putea fi impozitate.

Revenind la cifre și statistici, Parlamentul ar fi decis neoficial: majoritatea pensiilor speciale ale parlamentarilor vor fi impozitate cu numai 10% întrucât, pesemene, ele nu ar depăși „modica” sumă de 7.000 lei. Despre restul, în funcție de mandate și, bineînțeles, merite.

Firește, rămâne de văzut care dintre variantele de mai sus se va concretiza.

„Așa cum știți, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Președintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineață (joi dimineață – n.r.) va face sedința, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituțională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a spus miercuri liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, potrivit Digi24.

Citește și: USR denunță cârdășia PSD-PNL din jurul pensiilor speciale

#News