A început curățenia înainte de sărbătorile Pascale în Sectorul 5. Fiecare cetățean se va bucura de un sector curat, a declarat Popescu Piedone

Primarul Sectorului 5, a dispus ca echipele să acționeze mai ales pe strazile situate între blocuri

Salubrizare
Salubrizare sursa foto pag de FB Sector 5

Primăria Sectorului 5, prin societățile Salubrizare S5 S.A., Infrastructura S5 S.A. și Amenajare Edilitară S5 S.R.L., a demarat acțiunile de curățenie pe toată raza administrativ teritorială, ca în fiecare an, înainte de sărbătorile Pascale. Începând cu1 aprilie 2024, se vor desfășura acțiuni de salubrizare atât în zonele cu trafic, dar și în zonele dintre blocuri.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a dispus ca echipele să acționeze pe fiecare stradă, mai ales pe cele situate între blocuri, pentru ca fiecare cetățean să se bucure de un sector curat.

În perioada următoare, reprezentanții societății Salubrizare S5 se vor afla pe teren 24/7 pentru a asigura servicii de tipul curățeniei stradale, măturatului mecanizat, colectării și transportării deșeurilor. Compania Infrastructură Sector 5 desfășoară în această perioadă activități specifice, ce țin de reparații locale în carosabil și trotuare, repararea sau montarea gardurilor și mobilierului urban, trasarea și retrasarea marcajelor locurilor de parcare și a marcajelor rutiere, repararea stâlpilor de iluminat public, montarea limitatoarelor de viteză.

Infrastructură S5 acționează cu un efectiv de 25 de oameni și 10 utilaje

Se vor efectua lucrări atât manual cât și mecanizat. Societatea AES Sector 5 se ocupă de curățenia spațiilor verzi aferente blocurilor, prin operațiuni de îndepărtare a ramurilor uscate, tundere a gardului viu, cosire mecanizată a ierbii, greblare a suprafețelor spațiilor verzi, văruirea pomilor. De asemenea, se vor curăța și se vor pune în funcțiune fântânile arteziene, mobilierul urban va fi vopsit și reparat, de asemenea și elementele gardurilor de protecție din stațiile STB.

Salubrizare
Salubrizare sursa foto pag de FB Primaria Sector 5

Cristian Popescu Piedone le-a oferit daruri copiilor Complexului de Servicii pentru Protecția Victimelor Violenței Domestice și ai Centrului Maternal din administrația DGASPC Sector 5