Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a vorbit despre o problemă destul de importantă a perioadei pe care o trăim. Din câte știm, în acest moment de criză nu poți vorbi despre coronavirus în România fără să adaugi cele două cuvinte magice „somaj tehnic” în propoziție. Astfel, cunoscând aceste detalii, ministrul Muncii declară că până în prezent, administrația pe care o conduce a primit un număr de aproximativ 562.000 de cereri pentru șomaj tehnic. Astfel, aceasta declară că plățile ar fi fost deja făcute, urmând ca oamenii să înceapă să-și primească drepturile.

„Astăzi avem peste 562 000 de de cereri pentru salariații care au fost trimiși în șomaj tehnic. Solicitările sunt depuse de angajator pentru plata aferentă șomajului tehnic. Primele plăți au fost făcute. Așteptăm rectificarea. Toate documentele sunt la zi. Suntem pregătiți, ce ne lipsește e rectificarea pentru a opera toate plățile. La agențiile județene sunt 74 000 de solicitări alți profesioniști, PFA, interprinderi individuale. S-au făcut deja primele plăți, documentele sunt pregătite, așteptăm rectificarea”, a declarat ministrul muncii.

Ministrul Muncii, despre situația întârzierilor:Sunt probleme care țin de neînregistrarea anterioară a contractului,

„Au fost o serie de probleme în documentele trimise. Sunt probleme care țin de neînregistrarea anterioară a contractului, calcule diferite în funcție de perioada acoperită de decret. Toate aceste situații au fost discutate cu solicitanții. Voi propune să completăm lista beneficiarilor cu alte categorii care sunt afectate și să prelungim termenul pentru noile categorii”, a mai spus minstrul Muncii, Violeta Alexandru.

Citește și: Dan Barna a încurcat laptopul cu pianul

#News