Emil Moț e primarul municipiului Slatina, e un primar creștin ortodox și, da, e Președintele PSD Slatina. Din start, și ortodox și PSD-ist, va duce la lozinca ”urmărește un scop politic”. Sau: ”e corupt”. Sau ”vrea voturi”.

Uite că mulți primari s-au îmbrățișat cu localnicii pentru voturi pe vremea coronavirusului. Mulți primari au folosit pretextul bolii ca să-și facă ceva reclamă. Mulți primari n-au făcut nimic. Independent de afilierile politice, de simpatii, antipatii, de partid.

Acum două zile, Emil Moț a bătut la ușile slătinenilor mai ceva ca preotul la Bobotează. Numai că nu a întrebat dacă-l primim pe Isus. N-a întrebat ceva de voturi sau partide. De fapt, nu a întrebat nimic, nu a spus nimic. Și, când alți primari au decis să împartă apă și zahăr cu ocazia coronavirusului, Emil a împărțit măști și mănuși.

E o diferență aici: între siguranță și nesiguranță, între politic și altruism.

”Dragi slătineni,

Așa cum v-am anunțat în prealabil, astăzi am dat startul acțiunii de distribuire a seturilor de 5 perechi de mănuși sterile și 5 măști pentru fiecare unitate locativă.

Distribuirea va continuă prin intermediul echipelor de la serviciile și direcțiile din subordinea Primăriei Municipiului Slatina, săptămânal pe întreaga perioadă a stării de urgentă.

Vom ajunge în casă fiecăruia dintre dumneavoastră!

Nu uitați, ieșiți din casă doar în cazul în care aveți o urgență, însă niciodată fără mască sau mănuși!

Vă doresc sănătate!”

Se spune că interacțiunea virtuală e strict virtuală. Adică, ceea ce e virtual nu prea există în realitate. Am urmărit oameni politici pe Facebook și am fost atentă la fiecare reacție. Și pot trage o linie, o concluzie: nu prea există comunicare între politicieni și oamenii de rând. Politicienii aleg să nu răspundă, iar oamenii aleg să înjure. Cumva, înjurătura devine singura armă. Ei bine, pe pagina lui Emil există interacțiunea asta: primarul postează, oamenii răspund. Oamenii întreabă, primarul răspunde.

Cu toată sinceritatea, mi-a plăcut Emil Moț, cu moț sau fără. Că e campanie, că lui chiar îi pasă, că a vrut aplauze, astea sunt detalii. Cu sau fără substrat politic, primarul PSD din Slatina a împărțit ceea ce trebuia împărțit: siguranță.

Citește și: Jean Jipa împarte cartofi, apă și coronavirus

#News