Ciolacu vs Orban Foto credit: adevărul.ro

Cei de la USR sunt cam singurii de pe scena politică românească care au susținut fără ezitare impozitarea sau chiar eliminarea pensiilor speciale. Pentru asta nu am cum să nu-i admir, cu toate celelalte derapaje ale lor. Desigur, majoritatea celor din partidul lui Dan Barna mai au ani buni până la pensie, astfel că, cel puțin momentan, o pensie specială nu le-ar fi de prea mare ajutor. Dar asta e altă discuție, desigur.

Astfel, USR este de părere că între PNL și PSD ar exista o relație de colaborare, dacă nu chiar de iubire neîmpărtășită. În opinia acestora, cele două mari partide și-ar fi dat mâna pentru a vota la unison împotriva proiectului Uniunii Salvați România, cel care viza eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Așadar, atât social democrații, cât și liberalii și-au văzut interesul și au votat în funcție de acesta. Cu siguranță, unele lucruri se dovedesc a fi prea frumoase ca să fie adevărate.

USR: „Domnule Ciolacu, domnule Roman, cum le explicați românilor?”

„Acum. PSD și PNL și-au dat din nou mâna pentru a vota împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, care trebuia să fie votat astăzi în plenul reunit de la ora 13:00.

Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi cu voturile PSD, PNL, UDMR, Pro România. Domnule Ciolacu, domnule Roman, cum le explicați românilor?

Chiar dacă ieri s-a votat impozitarea pensiilor speciale în plată, pe viitor ele pot eliminate, dar parlamentarii nu vor să renunțe la privilegii.

De 3 ani și jumătate, proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor așteaptă un vot în plenul reunit, dar toate solicitările USR au fost respinse. Amintiți-vă la următoarele alegeri cine vrea cu adevărat și cine doar mimează că vrea eliminarea privilegiilor pentru parlamentari”, se arată pe pagina de Facebook a USR.

Citește și: Impozităm, dar întâi să analizăm! Orban despre pensiile speciale

#News