Au „vândut” responsabilitate socială de peste 9 milioane lei. Percheziții în Mehedinți, Prahova și Timiș la firme care se jucau de-a reciclarea.

Opt percheziții fac polițiștii de investigare a infracționalității economice, sub coordonarea unu procuror din cadrul PT Mehedinți, în județele Mehedinți, Timiș și Prahova, vizate fiind cinci persoane bănuite că au creat un prejudiciu de peste 9 milioane de lei, prin evaziune fiscală.

Poliția Mehedinți a anunțat că, joi dimineața, sunt făcute opt percheziții în trei județe, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, fiind vizate persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 9.000.000 de lei, prin infracțiuni de evaziune fiscală. Printre locații și deja celebra zonă de evaziune Strehaia. Una dintre familiile percheziționate a declarat: ”Nu e nimic aici, a fost o pâră, atât!”.

Percheziţiile se fac la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Mehedinţi, Timiş și Prahova iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți și polițiștii vor pune în aplicare 5 mandate de aducere.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului general consolidat este de 9.098.820 lei.

„Din cercetări a rezultat că, începând cu luna martie 2018 până în noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi desfășurat activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din ambalaj (plastic şi sticlă) având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţiile de transfer a responsabilității”, anunță IPJ Mehedinți.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.