Restaurantele, obligate prin lege să dea gratuit apă clienților

Companiile de catering vor fi nevoite să le pună la dispoziție apă de la robinet celor care vin să ia comenzile

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Restaurantele, barurile și cantinele vor fi obligate, prin lege, să le ofere apă potabilă clienților care vor solicita acest lucru, potrivit stiripesurse.ro.

Legea vizează și companiile de catering, care vor fi nevoite să le pună la dispoziție apă de la robinet celor care vin să îşi ridice comenzile.

Proiectul de lege a primit vot favorabil în Camera Deputaților, care este for decizional. Odată ce va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, legea va intra în vigoare. Această inițiativă legislativă vine ca un răspuns la necesitatea creșterii accesibilității la apă potabilă și la combaterea consumului excesiv de băuturi ambalate, care au un impact negativ asupra mediului din cauza deșeurilor generate. Această măsură reflectă o tendință globală de a asigura că dreptul fundamental la apă este respectat în toate sferele societății, inclusiv în contextul consumului alimentar. În momentul de față, românii plătesc un preț dublu, ba chiar triplu față de normal, pentru o banală apă plată la un restaurant. Pentru această nevoie trebuie să scoată din buzunar până la 20 lei.

Muncitor căzut de la înălțime în timp ce lucra