Muncitor căzut de la înălțime în timp ce lucra

Bărbatul 30 de ani a fost grav rănit grav după ce a căzut de pe o schelă

SMURD
SMURD

Poliția din Argeș a anunțat că un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost grav rănit, miercuri, 20 martie, după ce a căzut de pe o schelă, la Căminul Cultural din localitatea Petroşani, judeţul Argeş, unde bărbatul şi colegii lui făceau lucrări de anvelopare a clădirii, potrivit ziare.com.

Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă fac verificări cu privire la incident

. „La data de 20 martie a.c., în jurul orei 09:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat care efectua lucrări la înălţime, pe o schelă, pe raza localităţii Pietroşani, ar fi căzut şi ar fi suferit vătămări corporale. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti şi echipaje medicale. Bărbatul a fost preluat de către ambulanţă în stare de inconştienţă şi transportat la o unitate medicală”, transmit oficialii Poliţiei judeţene Argeş.

Primele verificări făcute de poliţişti la locul evenimentului arată că muncitorul, în vârstă de 30 de ani, din Cicăneşti, angajat al unei firme care face lucrări de anvelopare a Căminului Cultural din satul Bădeşti, comuna Pietroşani, a căzut de la o înălţime de aproximativ 3 metri.

Cazul este cercetat atât de Poliţie, cât şi de Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş. Poliţiştii fac cercetări care vizează vătămare corporală din culpă, neluarea, nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, în timp ce inspectorii de muncă trebuie să stabilească dacă pe şantierul deschis în zona Căminului Cultural au fost luate şi respectate toate măsurile necesare siguranţei muncitorilor. Român condamnat în Italia, reținut în Dolj