Împărtășania din gură-n gură, adică cea care se TRANSMITE cu aceeași linguriță s-a întâmplat ieri la Constanța. Era de așteptat că mai devreme sau mai târziu se va ajunge și aici. Prima dată s-a făcut exces de zel de Paști, mai apoi s-a țipat din diferite direcții pe tema redeschiderii bisericilor odată cu eliminarea stării de urgență, ca acum să avem parte de inevitabila și greu digerabila situație în care o serie de credincioși (printre care și COPII) au fost uniți la guriță cu aceeași linguriță, de-ai zice că se filmează finalul „The Human Centipede”.

Da, aproape penalul ÎPS Teodosie a binevoit să treacă peste orice normă a bunului simț și să profite de cele trei zile de purgatoriu legislativ, ca mai apoi să facă ce știe el mai bine să facă: să-i sfideze pe medici – totul pe-un ton atât de miorlăit încât l-ar da în judecată și pisicile, dac-ar ști să-și caute un avocat.

Biserica cea neplătitoare de taxe sau Statul din interiorul Statului

ÎPS Teodosie nu ar fi încălcat „nici o lege sau canon bisericesc, care ar interzice actualmente împărtășania”, spune un reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului. Să reluăm: din canonul bisericesc! Dar cu canonul spitalicesc ce ne facem, dragi purtători de fuste? Ăla pentru cine e făcut? Nu de alta, însă în momentul de față, ceea ce faceți voi, mie nu-mi seamănă nici a biserică și nici a credință. Îmi seamănă a genocid făcut cu bună știință de dragul de-a nu-i scăpa din frâu pe cei câțiva cărora le-ați pus lesa pe creier.

Bănescu, despre celebra împărtășania cu bucluc: „ostentaţia cu care s-a procedat, după ce s-au făcut publice aceste îndrumări, nu onorează pe nimeni”

În sfârșit un adevăr! Nu onorează pe nimeni! Cu atât mai puțin pe voi, cei care preferați să suprapopulați spitalele, ca mai apoi cimitirele, de dragul unui bănuț strălucitor. Dar o fi și asta o strategie de afacere, dacă tot am amintit despre cimitire. Împărtășania = posibil spital = posibilă moarte = înmormântare sigură = preot fericit = bani doldora. Sau despre cum circulă banul în natură, trecând prin lingurițe, spitale, sicrie și buzunarele de la sutană.

„Îndrumările bisericeşti ale Patriarhiei Române pentru perioada în care ne aflăm sunt clare, amănunţite şi publice. Fireşte că nu este vorba despre vreun pericol legat de împărtăşirea în sine, dar ostentaţia cu care înţeleg că s-a procedat, după ce s-au făcut publice aceste îndrumări, nu onorează pe nimeni”, a spus Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR.

Soluție utopică

  1. Plătiți taxe și impozite ca orice altă societate comercială din România.
  2. Faceți-vă publice declarațiile de avere.
  3. Încetați cu pretențiile de a primi de la Stat donații și ofrande.
  4. Respectați Ordonanțele Militare ca noi toți.
  5. Delimitați-vă de asocierile politice.

Caz în care toate astea nu vă convin, tot utopic vorbind, vă invit să vă încolonați, să părăsiți țara și să formați un stat ne-laic, ne-ateu, ne-altă religie, ne-ce vreți voi, în altă parte. Iar dacă vă lipsește imaginația, prestez eu benevol și vă ofer numele viitoarei țări: Avariția, cu capitala la Popănești. Vedeți, totuși, ce faceți și cu numele lui Bănescu – e păcat ca un așa nume sugestiv să nu fie folosit la adevărata sa valoare.

Citește și: BOR-ului nu-i place cu lingurița de unică folosință

#News