Foto: Facebook Nelu Tătaru

Nelu Tătaru nu e prea fericit. De fapt, cine ar fi fericit să fie ministrul Sănătății într-o perioadă dificilă ca asta? Cu toate astea, trebuie să recunosc că acesta este unul dintre acei miniștri pe care i-aș vota fără să clipesc, caz în care s-ar schimba Constituția, iar cetățenii ar putea să-și aleagă prin vot și miniștrii. Nelu Tătaru a făcut ce a putut, din postura unui ministru venit pe timp de criză ce a preluat consecințele portofoliilor cu găuri ale celor de dinaintea sa.

Nelu Tătaru: „Am observat o confundare a măsurile de relaxare cu o relaxare totală”

”Urmărim măsurile de relaxare, dar și regulile de desfășurare și de funcționare. Am observat o confundare a măsurile de relaxare cu o relaxare totală. Am văzut că atât unitățile economice, cât și populația, au uitat ce am stabilit. Dacă vom constata o creștere a cazurilor, vom interveni.

Aceste prime zile sunt cele care dau tonul și următoarelor. Carantinarea la domiciliu a făcut ca mulți dintre concetățeni de-ai noștri să revină în țară. Ei trebuie să înțeleagă că izolarea la domiciliu trebuie respectată.

Pericolul real e o reluare a transmiterii comunitare și o aducere a virusului din străinătate. La ora 24 intră în vigoare și legea covid-19.

Dacă situația scapă de sub control, atunci se poate ajunge la starea de urgență. M-a nemulțumit că cei cu care am discutat săptămâni la rând nu au respectat ce am discutat. Nu vom mai fi la fel de înțelegător.”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și: Bădulescu, supărat pe comercianții care au întreținut „petrecerea” din parc

#News