Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a declarat, miercuri, că special a fost aleasă această zi pentru sutele de percheziții ce au vizat grupările de criminalitate organizată. O zi de ținut minte:  Ziua Z – 11.11, cunoscută și ca „Ziua Veteranilor

„Am ales această zi Ziua Z pentru că va fi uşor de memorat pentru cei care vor analiza activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Ziua Z -11.11. România. Atunci când am spus că suntem cu ochii pe ei să ştiţi că nu a fost o figură de stil aşa cum am văzut că mai comentau unii pe reţelele de socializare. Este cea mai mare acţiune  executată de Ministerul Afacerilor Interne din ultimii ani”, a  explicat ministrul.

„Au acţionat astăzi 3.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi cadre din alte structuri. S-au executat 619 acţiuni în forţă în această dimineaţă, dintre care 489 de percheziţii şi 130 de descinderi. Din cele 489 de percheziţii, 386 sunt pe crimă organizată, 36 în zona judiciară, 46 pe criminalitate economico-financiară şi 21 pe infracţiuni care ţin de arme şi muniţii. Cele 130 de descinderi au fost pentru punerea în executare a unor mandate, pentru punerea în executare a unor mandat de arest preventiv şi pentru unele mandat europene de arestare”, a precizat Vela.

21 de grupuri, milioane de lei

În cadrul acestei acţiunii au fost vizate 21 de grupuri infracţionale, care realizaseră un prejudiciu de 190 de milioane de lei şi 160.000 de euro.

„Au fost vizate 21 de grupuri infracţionale care se ocupau de următoarele activităţi criminogene: trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranţi, proxenetism, infracţiuni economice, cămătărie şi şantaj. Prejudiciul realizat de cele 21 de grupuri infracţionale a fost de 190 de milioane de lei şi 160.000 de euro”, a mai afirmat Marcel Vela.

Citește și: Vela despre incidentele de la Iași. „Nu există vină sau răspundere. A fost o decizie operativă”

#News