Ceaiurile care te scapă de durerile de cap

Stresul este una din principalele cauze ale durerilor de cap

Ceaiurile naturale pot combate durerile de cap sau migrenele. Stresul este una din principalele cauze ale durerilor de cap iar o cană de ceai îl pot combate la fel de eficient ca un medicament. Ceaiurile naturale benefice pentru durerile de cap sunt ceaiul de tei, ceaiul de mușețel, ceaiul de mentă, ceaiul de salcie și ceaiul de coriandru.

Ceaiul de mentă combate simptomele cauzate de anxietate şi stres cum ar fi durerile de cap, migrenele, deranjamentele stomacale cauzate de stări nervoase. Se recomandă să fie băut înainte de culcare deoarece are un efect relaxant şi calmant.

Ceaiul de tei este bun pentru foarte multe dureri. Ceaiul de tei ajută la combaterea inflamațiilor, ameliorează durerile ușoare, scade tensiunea arterială. Ceaiul este foarte bun pentru stomac, fiind un remediu natural pentru tusea uscată.

Ceaiul de mușețel este indicat atunci când durerile de cap sunt provocate de infecţii, răceală, scăderea imunităţii sau afecţiuni dentare. Ceaiul de muşeţel are efecte antibacteriene, antiinflamatorii şi analgezice. Se poate bea o cană de ceai dimineaţa şi seara, după masă.

Ceaiurile pentru migrene cele mai folosite sunt ceaiurile de levănțică, de mentă și de mușețel, mierea și inhalațiile cu oțet de mere.

Dacă vă doare capul este recomandat să faceți o plimbare în aer liber, să puneți o compresă rece pe tâmplă, să faceți o baie relaxantă sau un masaj la nivelul scalpului.

Rețeta de ceai pentru durerea de cap

3 părți mușețel
3 părți roiniță
1 parte passiflora
1 parte gura-lupului

Amestecați plantele și adăugați o lingură din amestecul acestora la o cană de apă fiartă sau la un litru de apă adăugați 30 grame de amestec. Lăsați la infuzat aproximativ 30 minute. Nu fierbeți amestecul, deoarece fierberea le-ar distruge proprietățile curative. Cu cât veți lăsa mai mult la infuzat, cu atât ceaiul va deveni mai concentrat.

Citiți și: Ceaiul de ceapă, remediu natural pentru răceală și tuse