Dacă este să ne gândim la ce spun psihologii referitor la temeri, vom da mereu vina pe subconștient. În subconștientul nostru, pământul de sub picioare este asociat cu ideea de stabilitate. Ne simțim în siguranță și, oricât de mult am iubi idea de roller coaster, liniștea vine din stabilitate.

Dacă este să facem o analiză semantică, ajungem la concluzia că de aici vine expresia ”Sunt o persoană cu picioarele pe pământ”. Adică nu ne place să ne lăsăm purtați de val. Sau, nu ne place aventura. Suntem persoane cu picioarele pe pământ și suntem cu ochii în ecranul telefonului mobil. Mai mereu. Și, legat de tehnologie, căutăm mereu ce e nou, ce ne amuză și, mai ales, ce ne ajută să rămânem cu picioarele pe pământ.

O nouă aplicație va permite sistemelor Android să colecteze date de la senzorii smartphone-urilor. De asemenea, aplicația va avertiza utilizatorii atunci când producerea unui cutremur este iminentă.

Cum sună anunțul official făcut de Google:

”Toate smartphone-urile sunt dotate cu accelerometre minuscule care pot detecta cutremurele. Acestea sunt suficient de sensibile pentru a detecta unda P, prima undă emisă de un cutremur și care este de obicei mult mai puțin dăunătoare decât unda S, care este emisă ulterior producerii.

Dacă telefonul detectează ceva ce crede că poate fi un cutremur trimite un semnal către serverul nostru de detectare a cutremurelor, împreună cu locația unde a avut loc mișcarea seismică.

Serverul combină apoi informațiile de la mai multe telefoane pentru a realiza dacă are loc cu adevărat un cutremur în acea zonă. În esență, noi acționăm cu viteza luminii- care este viteza aproximativă de operare a semnalelor de pe telefoane- împotriva vitezei de producere a unui cutremur. Și, din fericire pentru noi, viteza luminii este mult mai mare!”.

În concluzie, fobiile pot fi evitate. Sau tratate: dacă știm că focul ne poate provoca arsuri, vom evita focul.

Dacă știm că alcoolul la volan poate conduce la drame umane, vom evita alcoolul. Sau condusul.

Dacă știm că nu stăm grozav la capitolul înot, vom evita apa.

Dar, e nevoie doar de un smartphone ca să învingem teama de cutremur.

Citește și: Spania interzice fumatul. Decizie radicală sau protecție?

#News