Luni, PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, principalul motiv adus de către președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu fiind gestionarea defectuoasă a pandemiei cu Covid-19.

Anunțul depunerii acestei moțiunii a fost făcut miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, iar la acel moment, Marcel Ciolacu a afirmat că moțiunea va trece cu 250 de voturi.

Conform Digi24, surse politice politice susțin că afirmația „interimarului” PSD este una adevărată, iar moțiunea va fi adoptată de Parlament, chiar dacă nu cu numărul de voturi anunțat.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată este nevoie de 233 de voturi. La o simplă privire aruncată asupra numărului de voturi posibile, moțiunea de cenzură ar putea fi adoptată cu peste 240 de voturi. PSD are împreună cu ALDE aproximativ 214 voturi, la care se adaugă cele 23 de voturi de la Pro România, 3 voturi ale parlamentarilor neafiliați și aproximativ 8-9 voturi de la parlamentarii minorităților naționale, mai anuță sursa citată.

Ar fi pentru a doua oara când un guvern condus de Ludovic Orban este demis printr-o moțiune de cenzură, într-un singur an, după cea din februarie.

Legat de ceea ce ar putea urma după votul moțiunii de cenzură, președintele Klaus Iohannis a declarat „cu certitudine nu vom avea un guvern PSD”. Totodată, Președintele nu ia în calcul nici măcar varianta ca PSD să intre într-un guvern de uniune națională.

„Dacă moțiunea de cenzură este adoptată de Parlament, Guvernul Orban este demis și poate rămâne interimar pentru următoarele 45 de zile. În acest interval, Guvernul nu poate adopta Ordonanțe de Urgență și nici proiecte de lege”, potrivit Digi24.

Citește și: Alina Gorghiu: „Moțiunea de cenzură va fi o găleată de invective, venin și frustrări”

#News