Alina Gorghiu/Sursa foto: Inquam fotos - George Călin

Zi decisivă pentru Guvernul Orban, împotriva căruia PSD va depune luni, 17 august, o nouă moțiune de cenzură, de data aceasta subiectul principal fiind legat de gestionarea defectuoasă a pandemiei cu Covid 19.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu critică această moțiune, despre care spune că nu va fi un demers serios, mai ales având în vedere că autorul textului moțiunii este Șerban Nicolae, cunoscut pentru limbajul său suburban.

 „Haideți să ne gândim că din luna mai PSD tot anunță această moțiune de cenzură și l-a anunțat inclusiv pe autorul acestui text al moțiunii, Șerban Nicolae (…). Cât de serioasă e această moțiune de cenzură al cărei text este redactat de senatorul PSD Șerban Nicolae? Nu va fi nici un demers serios, în realitate, va fi o găleată de invective, de venin și de frustrări”, a declarat la RFI, Alina Gorghiu.

Senatoarea PNL a mai precizat că sunt discuții cu partidele parlamente pentru a contracara această moțiune.

 „Constant se fac aceste discuții, pentru fiecare demers inițiat de Guvernul Orban s-au făcut discuții cu parlamentarii (…). Și pentru această moțiune de cenzură sigur, vom purta discuții cu fiecare coleg din majoritatea parlamentară, apelăm la raționalul acela care există în fiecare dintre noi, pentru a nu pune țara într-o situație proastă.

Sigur că nu mă bazez pe discuții pe care le fac unii și alții, ci mă bazez pe discuții pe care le fac eu, personal (…). Eu nu cred că va fi o moțiune încununată de succes pentru PSD”, a mai spus Gorghiu, la RFI.

Luni, depunerea moțiunii de cenzură

Miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, Marcel Ciolacu a făcut anunțul cu privire la depunerea moțiunii de cenzură. „S-a umplut paharul! PSD nu va permite ca România să se scunfunde în incompetenţa şi hoţia patronată de Guvernul pe care îl conduceţi! Pe 17 august Partidul Social Democrat va depune moţiune de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, a declarat, la acel moment, Marcel Ciolacu.

Cel mai probabil, votul legat de această moțiune va avea loc la începutul lunii septembrie, o lună „plină” pentru societatea românească, începerea anului școlar, cu toate incertitudinile, și alegerile locale.

Citește și: Ciolacu: „Luni vom depune moțiunea de cenzură”

HashTag News