Diana Șoșoacă a mers la pelerinajul de la Iași „cu gânduri de pace”

Însă vorbele sale numai a pace nu au semănat

Senatoarea Diana Șoșoacă a reușit, încă o dată, să iasă în evidență prin vorbele și acțiunile sale, uitând parcă locul la care a mers, în pelerinaj la Hramul Sf. Cuvioase Parascheva. Și ca de fiecare dată, așa cum face de aproape un an de zile de când ocupă o funcție publică, se folosește de acest statut pentru a fi mai vizibilă și mai vocală, ba chiar să și intre în lăcașul de cult pe unde nu avea voie. Mai mult, în ciuda insistenței jandarmului de a nu „forța nota”, Șoșoacă s-a folosit de funcția sa.

„Sunt senatorul, hai, ne certăm… Da, domnule, acolo, sunt aşteptată”, a susţinut aceasta, potrivit Adevărul.  „Am venit cu gânduri de pace, de rugăciune pentru această ţară şi pentru acest popor amărât. Noi am venit azi-noapte, de la 3 am stat la coadă şi o să mai stăm încă o dată pentru că o rugăciune în plus este binevenită pentru ţara aceasta care se află pe fundul prăpastiei la acest moment”, a declarat Diana Şoşoacă.

Nu a contat că se află într-un loc în care faptele și vorbele ar trebui să fie ceva mai temperate, căci și-a început seria de critici, atât la adresa șefului DSU, Raed Arafat – pe care nu a ezitat să îl numească „criminal”, dar și la cea a altora din conducerea țării, pornind de la Klaus Iohannis – „ah, nu, tu ești dintr-ăla”, și ajungând la Florin Cîțu căruia i-a arătat un sac negru, ce stătea agătat de gardul despărțitor.

„Dar atunci când avem străini la putere şi mai ales persoane care nu sunt nici căsătorite şi nu au nici copii nu au cum să înţeleagă ce înseamnă să fii familist, să mergi la biserică ș.a.m.d.

Şi mai ales că sunt de altă religie. Şi atunci avem o problemă. Avem o problemă pentru că religia lor văd că începe să se impună în Europa şi stau să-mi aduc aminte, să ne aducem aminte cu toţii cât a luptat Ştefan cel Mare împotriva Imperiului Otoman tocmai pentru ca aceste tărâmuri minunate să rămână creştine, iar acum ce? Să fim musulmanizaţi pentru că un musulman conduce România?

Cu tot respectul pentru musulmani, dar aici suntem creştini ortodocşi şi trebuie să ni se respecte drepturile. Aici e problema. Vorbim de Raed Arafat. Dacă nu ar exista acest om şi ceilalţi politicieni care nu fac decât rău efectiv… deci nu i-am văzut cu un pic de empatie, cu un pic de suflet, n-au nimic, nu simt. Sunt reci, sunt opaci, sunt insensibili. De aceea avem aceste probleme”, a explicat Diana Șoșoacă.

Mai mult decât atât, Diana Șoșoacă este de părere că participarea sa și la pelerinajul de anul trecut, când a fost un întreg scandal în privința accesului la moaștele Sf. Cuvioase Parascheva, a ajutat-o să ajungă în Parlamentul României. „Poate că Sfânta Cuvioasă Parascheva a vrut să fiu senator tocmai ca să duc la îndeplinire probabil menirea pe care o am, cum zice Sfinţia sa Teodosie”, a conchis Diana Şoşoacă.

Citește și: Diana Șoșoacă rămâne primul anti-vaccinist al României