Cristi Brancu, dur cu televiziunea viitorului

„Orice panaramă devine vedetă peste noapte”

Cristi Brancu, cunoscut jurnalist de mondenități, este una dintre prezențele cele mai longevive „pe sticlă”, de pe vremea când „online”-ul era o idee mult prea îndepărată pentru divertisment. De altfel, nici rețelele de socializare nu par să mai fie ce-au fost. Acum, orice „mărgică”, oricât de mică este anunțată pe InstaStory.

Brancu a ales să lase în urmă postul de televizune, iar acest lucru i-a luat prin surprindere pe cei care l-au tot urmărit de-a lungul vremii. Brancu explicat, pentru Unica, pe scurt, care au fost principalele motive pentru care a luat decizia schimbării.

„Ar fi de ținut o conferință de trei ore pe tema asta. Am să-ți dau doar două argumente. E bine că evoluția senzațională a social media a permis ca oricine să se poată exprima independent în public. Practic, viața oricărui om a putut fi mult mai transparentă. Pentru media, e un cadou al revoluției tehnologice. Pe de altă parte, acum 30 de ani, exista o cutumă – nu te lansezi în public, dacă nu faci ceva bun, frumos, durabil. Dacă aveai o meserie și erai bun! Acum, orice panaramă devine vedetă peste noapte”, a declarat Cristi Brancu, pe cât de dur, pe atât de adevărat.

Prima TV, „un post curat”

Cristi Brancu a povestit pentru sursa menționată că și-a numit emisiunea Exclusiv VIP pentru a stabili un standard, din ce în ce mai greu de atins în vremurile actuale.  „O piață mai restrânsă își permitea să fie mai selectivă. Acum, atâtea site-uri trebuie hrănite, încât se preia orice. Am ales să numesc emisiunea Exclusiv VIP, pentru a stabili un standard. Să dăm cuvântului «exclusiv» ceea ce merită. Un subiect nou, oferit de o singură sursă”, a spus Brancu, în a cărei opinie, circul va face întotdeauna audiență. Motiv în plus să considere că misiunea de a face audiență prin decență este una tare grea. „Zgomotul atrage atenția, indiferent dacă e justificat sau nu. A meritat, însă, pentru că la capitolul încredere, am câștigat enorm în fața publicului și a vedetelor. Iar Prima TV, un post TV curat și fară compromisuri în istoria sa îndelungată, își respectă blazonul prin noi. Merită, pentru că ne regăsim cu toții în poveste, nu în emoții create artificial”, a mai explicat  jurnalistul.

Grila de toamnă a venit cu ceva surprize la Prima TV, Florin Călinescu și Cove, ambii din „curtea” trustului Pro, sunt acum parte din echipa de la Prima.

Citește și: Liviu Dragnea, luat la „40 de întrebări”