Reguli  mai stricte privind limbajul filmărilor, impuse de YouTube

Este vorba despre modificarea politicii privind înjurăturile.

YouTube anunță că va modifica, din nou, politica privind înjurăturile, în urma reacţiei creatorilor de conţinut care au constatat că au monetizarea oprită. Youtube anunța în luna noiembrie, o serie de măsuri împotriva creatorilor de conţinut care înjură, fiind vizate atunci în special clipurile în care se auzeau înjurături în primele 15 secunde, potrivit iare.com/.

 YouTube decidea, împotriva lor, de la caz la caz, limitarea reclamelor afişate sau demonetizarea completă. Acest lucru punea autorul filmării în imposibilitatea de a mai câştiga bani de pe urma videoclipului respectiv.

Decizia You Tube a atras furia unui număr important de creatori, care au considerat-o nedreaptă mai ales deoarece aceasta era aplicată retroactiv, fiind penalizate inclusiv filmări vechi, postate înainte să intre noua regulă în vigoare. Unii din creatorii de conţinut au protestat, postând exact genul de videoclipuri pe care YouTube a decis să le penalizeze,  înjurăturile, de această dată, fiind adresate chiar şefilor platformei. Ca urmare a reacţiilor negative, You Tube anunţă acum că va aduce anumite ajustări privind regulile care vizează înjurăturile, dar nu precizează modul în care vor fi modificate acestea. Sefii platformei video se tem că anumiţi advertiseri, cum ar fi Apple sau Disney, care sunt mai sensibili la limbajul folosit, şi-ar putea opri campaniile de publicitate derulate pe YouTube din cauza limbajului inadecvat.

Componenta unei rachete, găsită pe plajă, în județul Constanța