Avertizare de viscol, lapoviță și ninsoare

. Potrivit meteorologilor, vântul va atnge peste 110 kilometri pe oră

Meteorologii au emis o avertizare de viscol la munte, lapoviță și ninsoare și vânt care va sufla cu peste 110 km pe oră. De asemenea, până marți seara va fi în vigoare un cod galben de vânt, care intră în vigoare luni la ora 17.00, până marți la ora 22.00, potrivit digi24.ro.

În Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, fiind viscol și vizibilitate scăzută. 

Tot de luni de la  ora 17 intră în vigoare și o informare meteorologică, valabilă până joi la ora 20.00, care vizează precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană înaltă. În intervalul menționat, în special în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor fi mai mari de 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.  Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est.

Reguli  mai stricte privind limbajul filmărilor, impuse de YouTube