Componenta unei rachete, găsită pe plajă, în județul Constanța

Obiectul a fost ridicat de pompieri.

O componentă a unei rachete, care ajută la propulsare, a fost scoasă la mal de valuri în zona Periboina – Săcele. Aceasta a fost ridicată de pompierii constănţeni. Iniţial, componenta fusese prezentată de ISU ca fiind echivalentul motorului rachetei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că duminică seară, echipajul pirotehnic din cadrul ISU a fost solicitat să intervină pentru ridicarea unui element care se presupune a fi de muniţie, scos la mal de valuri, în zona Periboina – Săcele.

 “La faţa locului, echipajul format din trei subofiţeri şi un ofiţer a identificat obiectul ca fiind booster de racheta. Acesta a fost ridicat şi depozitat, iar, în cursul zilei de astăzi va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale . Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta”, a anunţat ISU Dobrogea. Sursa citată a menţionat că persoanele care găsesc elemente de muniţie au obligaţia să sune la 112, să anunţe primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. ISU Dobrogea menționează că în cazul în care sunt descoperite elemente de muniție sunt interzise:ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură.

Lucian Heius, șeful ANAF: Sunt multe milioane de lei pe care le-am luat anul trecut de la persoanele care nu au declarat veniturile realizate pe rețelele sociale