Arsenal de arme descoperite în locuința unei bătrâne de 75 de ani 

Femeia locuia în Lugoj, fiul ei fiind acuzat de camătă şi de ameninţarea celor care nu plăteau împrumuturile

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Poliţiştii şi procurorii au efectuat 11 percheziţii în municipiul Lugoj, într-un dosar de camătă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, potrivit digi24.ro.

În casa unei femei de 75 de ani, anchetatorii au găsit mai multe arme şi muniţie, fiul ei fiind acuzat de camătă şi de ameninţarea celor care nu plăteau.

O tânără de 29 de ani, care încasa datoriile, a fost reţinută. ”Ieri, 11 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publică şi Compartimentul Proximitate, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat 7 percheziţii domiciliare şi 4 percheziţii ale unor autoturisme, în municipiul Lugoj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de camătă, complicitate la infracţiunea de camătă, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, anunţă IPJ Timiş.

Potrivit IPJ Timiş, începând cu anul 2022 şi până în prezent, un bărbat, de 44 de ani şi o tânără, de 29 de ani, ar fi acordat împrumuturi. Ei percepeau dobânzi şi garanţii în diverse obiecte de valoare pentru a acoperii sumele împrumutate, realizând astfel profituri ilicite.

”În anumite situaţii, pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate, bărbatul ar fi recurs la acte de constrângere asupra persoanelor îndatorate. De asemenea, sumele de bani şi dobânzile aferente ar fi fost primite de tânără. De asemenea, la domiciliul unei femei, de 75 de ani, (mama bărbatului) au fost descoperite mai multe arme şi muniţia aferentă acestora”, a mai transmis IPJ Timiş.

La percheziţii s-au găsit 4 pistoale, o puşcă, calibru 44 mm, 2 puşti de vânătoare cu glonţ, 2 pistoale

Unul avea un încărcător în interiorul căruia au fost găsite 6 cartuşe calibru 6,35 mm, 1 pistol cu butuc, în orificiile căruia s-au găsit 5 cartuşe cu glonţ calibru 7,65 mm, dar şi muniţie. ”De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate 9 contracte de împrumut, mai multe înscrisuri şi mijloace electronice de comunicare şi stocare, care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal, precum şi 55.156 de lei, 4.435 de euro şi 949 de dolari”, au mai transmis anchetatorii. Cele două femei au fost reţinute. Precipitații însemnate cantitativ şi rafale ale vântului, până miercuri