Danut Carasol Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Fostul director al Transelectrica, Marius Caraşol a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pentru înşelăciune şi uz de fals. Acesta a fost acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer pentru a putea ocupa funcţia de conducere în companie.

Detaliile acestei decizii apar pe portalul Curții de Apel București. „Decizia penală nr. 802/A din data de 07.09.2020. În temeiul art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și partea civilă Compania Națională de Transport a Energiei Electrice ”Transelectrica”SA împotriva sentinței penale nr.99 din data de 17.02.2020, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 București, Secția Penală în dosarul nr.37130/299/2019. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apelul declarat de procuror rămân în sarcina statului”, este soluționarea de pe portalul institiției.

Conform deciziei Judecătorie Sectorului 1, Marius Caraşol trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Clinceni sau la Postul de poliţie Clinceni, pe o perioadă de 120 de zile.

Marius Carașol a achitat prejudiciul adus companiei, în valoare de 460.000 de lei, astfel că judecătorii au respins acţiunea civilă formulată de Transelectrica SA, ca rămasă fără obiect.

Reamintim că Marius Caraşol a fost trimis în judecată, în decembrie 2019, pentru uz de fals şi înşelăciune, în legătură cu diploma de inginer depusă la cererea de angajare la companiile General Electro Proexim şi Transelectrica.

Marius Caraşol a fost revocat în luna septembrie 2019 din funcţiile de preşedinte al Transelectrica şi poziţia de membru al directoratului companiei.

Citește și: Liviu Dragnea, patru capete de acuzare în dosarul Tel Drum, care înseamnă ani grei de pușcărie

#News