Lucian Heiuş, șeful ANAF: Sunt multe milioane de lei pe care le-am luat anul trecut de la persoanele care nu au declarat veniturile realizate pe rețelele sociale

Lucian Heius a precizat că în luna mai, când se depune declaraţia unică,aceste persoane trebuie să îşi declare veniturile pentru a fi impozitate.

Şeful ANAF, Lucian Heiuş a declarat că sunt multe milioane de lei pe care ANAF le-a luat anul trecut de la persoanele care nu au declarat veniturile obținute în urma activității de pe rețelele sociale. Lucian Heius a precizat că în luna mai, când se depune declaraţia unică, toate aceste persoane trebuie să îşi declare veniturile pentru a fi impozitate, potrivit g4media.ro.

 Pentru toţi cei care sunt români şi obţin venituri din aceste reţele de socializare, mecanismul este foarte clar, existând ghiduri, care se pot vedea pe site-ul ANAF- unde se precizează ce trebuie să facă, practic, toţi cei care obţin venituri de pe reţelele de socializare.

„In luna mai, când se depune declaraţia unică, trebuie să depună declaraţia unică pentru persoane fizice, dacă sunt persoane fizice, să îşi declare veniturile şi să îşi plătească impozitul pentru venitul obţinut”, a spus şeful ANAF.  Lucian Heiuş a precizat că este un lucru foarte simplu şi normal.  Potrivit acestuia, aşa cum unui muncitor sau unui miner care lucrează la mina Hunedoara i se reţine lună de lună impozit pe salariu, aşa şi,un „şmecher” care obţine bani de pe reţelele de socielizare ar trebui să declare şi să plătească impozit. „Dacă nu face acest lucru, noi trebuie să îl prindem şi să îl impozităm cu penalităţile aferente” a mai declarat Lucian Heiuş. Şeful ANAF a mai spus că foarte mulţi din cei pe care multă lume îi vede şi îi urmăreşte pe aceste reţele sunt oameni care de bună voie plătesc aceste impozite şi taxe, fiind şi alţii care nu au vrut să facă acest lucru şi mulţi dintre ei anul trecut şi-au luat milioane de lei ”. ”Sunt milioane de lei pe care le-am luat ca şi impozit, multe milioane de lei”, a mai precizat Lucian  Heiuş. Program limitat pentru barurile de pe plajele din Mamaia și Constanța