Program limitat pentru barurile de pe plajele din Mamaia și Constanța

Noua formă a regulamentului prevede noi obligații pentru proprietarii de terase și baruri de zi, în special pentru cei din peninsulă și de pe arterele pietonale..

Autoritățile locale pregătesc un nou Regulament privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, care prevede un program limitat de funcționare pentru barurile de pe plajă și din peninsulă. Agenții economici invocă faptul că le vor fi afectate afacerile dar localnicii care au case în vecinătatea acestor unități, reclamă că sunt nevoiți, noapte de noapte, să suporte muzica dată la refuz, potrivit ziare.com.

Noua formă a regulamentului prevede noi obligații pentru proprietarii de terase și baruri de zi, în special pentru cei din peninsulă și de pe arterele pietonale.

 De asemenea, sunt vizați de proiect și deținătorii de  beach-baruri de pe plajă, atât din stațiunea Mamaia, cât și de pe plajele din municipiul Constanța, cărora li se va impune un anumit program de funcționare. Noul program de funcționare a stârnit nemulțumirea reprezentanților agenților economici. Principala prevedere a noului regulament, ce stârnește discuții, vizează programul de funcționare al barurilor, din oraș sau de pe plajă.  Potrivit proiectului, pentru „unităţile de alimentaţie publică tip «bar de zi» situate pe sectoarele de plajă din staţiunea Mamaia și Constanța, orarul de funcționare se va încadra în următorul interval: stațiunea Mamaia: luni – duminică: 07:00 – 24:00; Constanța: duminică – joi: 07:00 – 22:00, vineri – sâmbătă: 07:00 – 24:00”.

Agenții economici, reprezentați de Asociația RESTO Constanța, nu sunt de acord cu prevederile proiectului de hotărâre

„Ne deranjează limitarea programului agenților economici. Într-o perioadă de recesiune economică, ni se pun noi piedici chiar de către primărie. Nu există lege care să spună că agentul economic trebuie să închidă la o anumită oră. Probabil cineva uită că și HoReCa locală susține orașul. Nu e nevoie de așa ceva, ci dimpotrivă, sunt necesare măsuri pentru ca sezonul estival 2023 să nu fie tot un dezastru, cum a fost 2022”, declara Corina Martin, președinte de onoare RESTO, după prima dezbatere publică.

Liderul clubului „Hell’s Angels” România, extrădat în SUA