Liderul clubului „Hell’s Angels” România, extrădat în SUA

El va fi judecat pentru trafic de droguri

Liderul grupării „Hell’s Angels” România, Marius Lazăr, Hells Angels, a fost extrădat luni în Statele Unite, fiind acuzat de trafic de droguri și spălare de bani, anunță Poliția Română. A fost emis un mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, emis de autorităților judiciare din Statele Unite ale Americii, pe numele unui cetățean român, ce a fost pus în aplicare de autoritățile române, potrivit g4media.ro.

Cererea de extrădare a fost aprobată în luna ianuarie 2023, iar persoana de cetățenie română va fi transferată în S.U.A., unde va fi judecată pentru faptele de care este învinuit.

 Hells Angels Motorcycle Club este un club de motocicliști organizat la nivel mondial ai cărui membri conduc de obicei motociclete Harley-Davidson. În Statele Unite și Canada, Hells Angels sunt încorporate ca Hells Angels Motorcycle Corporation. Poreclele obișnuite pentru club sunt „H.A.”, „Red & White”, „HAMC” și „81”.

 Cu un număr de membri cuprins între 3.000 și 3.600 și 467 de filiale în 59 de țări, HAMC este unul dintre cele mai mari cluburi de motocicliști din lume, scrie Wikipedia.

”În cursul anului 2020, polițiștii Serviciul Antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfășurat investigații ce au vizat membrii ai HELLS ANGELS, implicați în traficul internațional de droguri.Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu D.E.A. și  U.S. Marshals, într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracțiunilor de complicitate la trafic de droguri, spălare de bani, conspirație la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale și importul de substanțe controlate, încălcare regimului armelor și munițiilor, săvârșirea de acte pregătitoare pentru infracțiunea de omor,   grup infracțional organizat, ce intră sub incidența legii R.I.C.O. (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) toate prevăzute de Codul Penal al Statelor Unite ale Americii. Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislația română cu infracțiunile de trafic internațional de droguri de mare risc, spălarea banilor și complicitate la tentativă de omor”, se precizează în comunicat.

.Procesul de îmbătrânire la șoareci, inversat de oamenii de știință