Turcia mai așteaptă. Vaccinarea, amânată

Turcia a achiziționat un vaccin chinezesc

Livrarea primului vaccin anti-Covid în Turcia a întâmpinat probleme din pricina unui caz de Covid-19 la vamă. Pe larg vorbim despre un vaccin produs de compania chineză Sinovac Biotech, cu care Turcia a semnat un contract pentru 50 milioane de doze de vaccin anti-Covid.

Astfel, Turcia va mai avea de așteptat câteva zile până când transportul de CoronaVac va putea intra pe teritoriul țării, din pricina cazului de infectare din vama Beijing care a dat planurile peste cap.

„Ca urmare a alarmei COVID-19 din Beijing şi a unui caz COVID-19 la vama din Beijing, mobilitatea la vamă a fost suspendată temporar. Din acest motiv, sosirea vaccinurilor noastre, care trebuiau să fie trimise după încheierea operaţiunilor vamale, va întârzia cu una-două zile”, a scris Koca pe Twitter.

De asemenea, Turcia a anunțat că are de gând să cumpere 4,5 milioane de doze sumplimentare de vaccin, de data aceasta de la Pfizer, urmând ca mai târziu să-și suplimenteze stocul cu 30 milioane de doze, de la aceeași companie.

Citește și: Rafila a confirmat: se va vaccina

#News