În 1956, Elvis Presley se vaccina în direct, la TV. În 2020, oricâte persoane publice s-ar implica pentru încrederea în medicină, oamenii rămân sceptici, preferă teorii ale conspirației inventate peste noapte, sau se vaccinează în tăcere, dar militează împotriva soluției.

Vaccinul pe care Presley l-a făcut în 1956 în fața presei a ajutat America să învingă poliomielita, acest eveniment având ca unic scop acoperirea vaccinală împotriva poliomielitei de la 0.6% la peste 80% în doar câteva luni.

Elvis s-a vaccinat în direct, la televiziune, și, indiferent dacă era perfect sănătos a ales să creeze un precedent, să informeze, să aibă încredere în medicină și în viitorul medicinei. Desigur, comunitățile de adolescenți i-au urmat exemplul.

Povestea vaccinului făcut de Elvis Presley în direct la TV, în 1956

În doar 4 ani, rata de incidența a poliomielitei a scăzut cu 90%.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca toți copiii să fie vaccinați împotriva poliomielitei. Există două moduri de vaccinare împortiva afecțiunii: un tip utilizează virus polio inactiv și se administrează prin injectare (VPI), în timp ce un alt tip utilizează un virus polio atenuat și se administrează pe cale orală.

Cele două vaccinuri au eliminat poliomielita în majoritatea țărilor și au redus numărul de cazuri în fiecare an, ajungând astfel de la 350.000 în anul 1988 la 359 în anul 2014.

Mesajul medicilor pentru românii sceptici față de vaccinul anti-COVID

În ceea ce privește anul 2020 și lupta împotriva coronavirusului, campania de vaccinare a început în data de 27 decembrie, 970 de cadre medicale fiind vaccinate duminică. Nu au existat cazuri adverse, iar exemplul medicilor care se vaccinează împotriva COVID-19 dorește spulberearea scepticismului românilor care spun că nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19.

Citește și: Rafila a confirmat: se va vaccina

#News