Bărbat reținut după ce a oferit jeleuri cu droguri unor copii din Constanța

Românul era stabilit în Statele Unite

arest
arest sursa foto pixabay

Un român stabilit în Statele Unite a fost reținut după ce a oferit jeleuri cu droguri adulților și copiilor prezenți la un eveniment într-un salon cosmetic din Constanța. O fetiță de 3 ani a ajuns la spital în stare de intoxicație (drogată). Produsele bărbatului erau destinate vânzării la festivalul Neversea, potrivit stiripesurse.ro.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, Biroului de Combatere a Traficului de Droguri Constanța, precum și polițiștii au dispus reținerea unui bărbat (cetățean român cu domiciliul în SUA), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că în perioada 29 iunie – 6 iulie 2024, acesta ar fi deținut și oferit droguri de risc sub forma unor jeleuri conținând THC (Tetrahidrocannabinol). Astfel, în 29 iunie 2024, pe parcursul unui eveniment privat, organizat în urma deschiderii unui salon cosmetic, la care au participat mai multe persoane, adulți și minori, bărbatul a deținut drogul de risc sub formă de bomboană gelatinoasă.

Un astfel de jeleu a fost consumat de o fetiță în vârstă de 3 ani, care ulterior a necesitat internarea și investigații medicale complexe, ca urmare a ingerării produsului cu conținut de THC.

De asemenea, pe parcursul administrării probatoriului, au fost indisponibilizate alte asemenea produse ce conțin drogul de risc, iar în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința bărbatului a fost identificată și ridicată o cantitate de canabis, precum și alte mijloace de probă. Din investigații a rezultat că drogul de risc urma să fie comercializat pe parcursul unui festival de muzică ce se desfășoară în municipiul Constanța. În Constanța în prezent se desfășoară Neversea. Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Protest la Barcelona față de turismul de masă