Captură video Youtube/FOX2
Captură video Youtube/FOX2

O echipă de speologi care lucra la cartografierea unei peșteri din Missouri a descoperit un câine care s-a pierdut în subteran, în urmă cu două luni, precizează publicația Upi.com.

Cercetătorii au reușit să salveze patrupedul care se afla la aproximativ 200 de metri sub pământ.

Rick Haley și Gerry Keene sunt cei doi speologi care au condus echipa care lucrează la cartografierea peșterii Berome Moore, pentru Cave Research Foundation.

Cei doi bărbați au povestit pentru presa locală că au găsit un câine care se afla la aproximativ 200 de metri adâncime, în interiorul pasajului principal al peșterii situate la nord de Perrysville

Echipa a fost alertată de către pompierii care fuseseră contactați, la rândul lor, de un alt grup de speologi.

Într-o postare distribuită pe contul de Facebook, Haley a precizat că salvarea patrupedului a fost, în realitate, ”o urcare verticală foarte incomodă, dar oamenii nu s-au dat bătuți”.

După ce l-au salvat, oamenii au folosit o geantă și mai multe pături pentru a proteja câinele în timpul urcării dificile din peșteră

Patrupedul, care era subnutrit, dar nevătămat, a fost identificat drept Abby. Este vorba despre o cățelușă dispărută încă din data de 9 iunie. Practic, animalul ar fi stat în acea peșteră pentru o perioadă de două luni.

Haley a spus că a găsit amprente de labe lângă intrarea unei peșteri într-o groapă adâncă, indicând că, probabil, acela a fost locul prin care Abby a ajuns în subteran.